Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Schell lanceert elektronische keukenkraan

De Duitse specialist voor sanitaire oplossingen Schell heeft voor het eerst een elektronische keukenkraan ontwikkeld. De Grandis E kan worden gekoppeld en geprogrammeerd met het Schell watermanagementsysteem SWS om ook in de keuken een hygiënische waterkwaliteit te kunnen garanderen. Met de nieuwe Grandis E keukenkraan en het bestaande productportfolio kunnen alle essentiële watertappunten in openbare gebouwen met Schell worden voorzien en beheerd.De nieuwe elektronische Schell keukenkraan ‘Grandis E’ kan automatisch voor de benodigde stagnatiespoelingen zorgen; bijvoorbeeld wanneer een kraan lang niet gebruik wordt. Hij draagt daardoor bij aan het behoud van de vereiste waterkwaliteit. De warm- en koudwaterleiding worden onafhankelijk van de stand van de mengkraan doorgespoeld.

Twee bedienopties
Door de infrarood-sensor met vooraf ingestelde watertemperatuur kan de keukenkraan contactloos bediend worden. Zo wordt het risico op contactinfecties vermeden. De sensor reageert bij een afstand van ongeveer 3 centimeter op handbewegingen. Op deze manier wordt voorkomen dat de waterstraal per ongeluk aan gaat als de gebruiker in de gootsteen aan het werk is. Grandis E is ook uitgerust met een ééngreepsbediening voor het geval een continue waterstroom nodig is.

Montagevriendelijk
De nieuwe Schell-keukenkraan is eenvoudig te monteren en inbedrijf te nemen dankzij een meegeleverde bevestigingsset voor de installatie. De maximale draaihoek van de roterende uitloop is instelbaar zodat de gebruiker hem niet over de rand van de enkele- of dubbele wasbak kan bewegen. Zo wordt er ook voor gezorgd dat de waterstroom bij hygiënespoelingen steeds op de wasbak gericht is en geen overstroming in de keuken kan veroorzaken.

De geïntegreerde automatische stagnatiespoeling treedt op vastgestelde spoelintervallen in werking en ondersteunt daarmee het behoud van de drinkwaterkwaliteit. Bijzonder tijdbesparend en comfortabel is het instellen van de kraan met het Schell Watermanagement-Systeem SWS voor onder andere de looptijd, de spoelhoeveelheid en de manuele afstelling van de sensor. Zo kunnen via het SWS-systeem bijvoorbeeld ook de weekdagen en tijden voor de spoelingen ingesteld worden. Met het SMART.SWS-systeem is het zelfs mogelijk om de programmering en het monitoren van zowel individuele kranen als de hele drinkwaterinstallatie ongeacht de locatie van de gebruiker uit te voeren. Dit kan via een smartphone, tablet of pc met internettoegang.

De Grandis E keukenkraan van Schell heeft lood- en nikkelvrije materialen, een zorgvuldige afwerking, geavanceerde technologie en een glad, reinigingsvriendelijk oppervlakte van chroom. Hij is beschikbaar voor 230V-netspanning, batterijvoeding of zonder eigen voeding voor integratie in het Schell Watermanagement-Systeem SWS.

Bron: Installatieprofs.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven