Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van BNS Crisp lid Melanie Lamers van Huisvanbinnen

Kleurentrends onder invloed van covid-19

Na een zomer die er voor de hele wereld anders uitzag dan anders maken we ons langzaam weer op voor het winterseizoen. We zien dat de onze behoeften zijn veranderd in deze onzekere tijd waarin Corona ons voorlopig nog in zijn greep houdt. We kijken anders naar de toekomst, naar de wereld, naar onze relatie met vrienden en familie. We beleven onze directe omgeving intenser. Gaan er op uit met de fiets in de plaats van de auto. Er wordt minder gevlogen naar verre oorden en huis en tuin neemt een belangrijke plek in. Bovendien hebben we meer tijd voor onszelf door het thuiswerken en minder feesten, evenementen en uitgaansmogelijkheden. De onderlinge verschillen worden benadrukt en komen meer naar boven drijven. Dat alles merken we ook in de interieurtrends voor deze herfst en winter.

Omdat iedereen anders reageert zijn er uiteraard ook voor de interieurtrends verschillen te zien.

Aarde
In tijden van corona kijken we meer naar het milieu en het redden van de Aarde hiermee ontstaat een behoefte aan “aardse” kleuren. Kleuren zoals steenrood in combinatie met beige, gele en zachtroze tinten zorgen voor contact met aarde. Het stoere van de aardetinten met het zachte en aaibare van de pastellen weerspiegelen de tegenstrijdigheid die er heerst. Samenkomen en afstand bewaren. Sociale dilemma’s en persoonlijke belangen spelen een grote rol.

Groen
We gaan meer de nabije natuur in. We spreken liever met elkaar af in de natuur en maken lange wandelingen met elkaar. Groen blijven we daarom ook terugzien. Groen in alle gradaties worden naast elkaar gebruikt echter donker (dennenbos) groen voert de boventoon. De kleur groen zien we ook nog steeds meer terug in grote exotische planten zoals de Strelitzia of de gemakkelijke bananenplant. Het zuiveren van de lucht in binnenruimten is komende winter nog belangrijker! Binnen en buiten worden nog meer met elkaar verbonden en de tuinen worden ook voor koudere dagen behaaglijk gemaakt met veranda’s, kassen en overkappingen met een haardje of elektrische heaters.

Grijs wordt bruin
Opvallend is dat we nagenoeg geen grijs meer terugzien. Grijs is de keur van onopvallend en afstandelijk. Juist nu is er behoefte aan samen en geborgenheid. Dat is waar bruin, beige en zachtgeel in ton-sur-ton verbinding zoeken. Zonder accenten, heel basic en met zachte materialen zoals een bouclé en (rib)fluwelen stoffen. Met dimbaar licht en een verlaagd zitniveau zijn we weer een beetje terug in de jaren ’70.

Paars
In tijden van crisis zie je een groep die initiatief neemt en tijd invult met creativiteit: er ontstaan nieuwe initiatieven, nieuwe bedrijfsvormen en manieren van samenwerken. Grote kantoren verdwijnen en thuiskantoren worden luxe ingericht. De kleur paars (mijn lievelingskleur) geeft geestelijke kracht en rust, helpt bij meditatie en bezinning. Is spiritueel zorgt voor mysterie en stimuleert je intuïtie. Paars is comfortabel en zorgt voor een luxe uitstraling. Het is een kleur voor de waaghalzen en vernieuwers die zich onschendbaar achten. Wordt het paars meer blauw zorgt het juist voor vertrouwen in onzekere tijd. En wordt het paars meer lila is men op zoek naar optimisme. Lila maakt fris en alert.

Vorig jaar november schreef ik over de Dutch Design Week met het thema “if not now, then when”. De aansporing van ontwerpers en toekomstdenkers om direct te beginnen met verduurzamen is in een stroomversnelling gekomen, door de ‘intelligente lockdown’. De trends en toekomstvoorspellingen zijn voor een groot deel al uitgekomen! Ik blijf de trends en ontwikkelingen met grote interesse volgen om ze te kunnen toepassen in de interieurs van morgen!

BNS Crisp
Melanie Lamers is ruim 10 jaar lid van BNS Crisp het netwerk voor interieurprofessionals. Kennis uitwisselen, kruisbestuiven en de verdere ontwikkeling van het vak zijn sleutelwoorden. Voor ruim 325 leden worden zowel on- als offline informatieve en inspirerende bijeenkomsten en events georganiseerd. Zowel voor nieuwkomers als voor de meer ervaren stylist. De leden vertegenwoordigen gezamenlijk een landelijk dekkend netwerk. Naast leden sluiten zich steeds vaker fabrikanten en retailers aan. Zo verwelkomde BNS Crisp vrij recent Vadain, Calcutta, De Lichtschool en Dôme Deco als partner. BNS Crisp programmeert binnen de domeinen interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling.

Melanie Lamers Interieurontwerper & stylist
Kerkweg 2 
1906 AW Limmen 
072-2605040 
www.huisvanbinnen.nl  
[email protected]  

Publicatiedatum: