Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Wij investeren in de toekomst''

Veno investeert in nieuwe installatie voor totaal automatische correctie knoesten

Veno Wood Flooring heeft een flinke reputatie op het gebied van zijn eiken ‘Made in Holland’ plankenvloeren van top kwaliteit. Het bedrijf werkt al vijf jaar met de machines van WINTERSTEIGER. Momenteel beschikt de onderneming over 2 DSB Twinhead NG XM lintzagen met fijne snede, met in totaal vier zaagmodules, twee DSB Compact XM lintzagen met fijne snede en een TRC 1500-installatie voor de volledig automatische correctie van houten oppervlakken. Elk jaar produceren 40 medewerkers en medewerksters zo 500.000 m² eiken planken met toplagen van 3, 4 en 5 mm. Het bedrijf Veno is zeer tevreden over de machines en de service van WINTERSTEIGER en bestelde onlangs de nieuwe TRC 1500 NT-installatie met niet-thermoplastische vuller, bovenop de TRC 1500 met thermoplastische vuller die al aanwezig was. De TRC-installaties werden ontwikkeld door “VAP Gruber Automations GmbH”, dat onderdeel is van de groep WINTERSTEIGER.

In dienst: TRC 1500
In verband met de aanschaf van de eerste TRC-installatie voor de totaal automatische correctie van met name knoesten zegt Veno-eigenaar Hielke Oosten het volgende: “Een van de redenen waarom we investeerden in een TRC-installatie was het grote vertrouwen dat we hebben in de machines van WINTERSTEIGER. Een van de belangrijkste voordelen is het feit dat de TRC 1500 ons in staat stelt de houten planken onmiddellijk na het vullen te bewerken. Bij alle andere leveranciers bedraagt de droogtijd 12 tot 24 uur.” De injectiekop kan 1,5 miljoen injecties aan voor een onderhoud nodig is. De TRC 1500 maakt het mogelijk 700 m² te repareren voor elk 1,5 werkteam.

Op de TRC 1500 wordt een injectiekop gekoppeld aan een aanbrengingseenheid, wat het mogelijk maakt de capaciteit gevoelig op te drijven. Dankzij een speciaal systeem vult de aanbrengingseenheid de kleine tekortkomingen met vuller, die vervolgens samengedrukt wordt in de reparatie zone. De grootste tekortkomingen worden gerepareerd door de injectiekop. De gerealiseerde prijs/kwaliteitverhouding is geweldig.

Lopende bestelling: TRC 1500 NT met niet-thermoplastische mastiek
Als gevolg van haar positieve ervaringen besloot Veno om het vertrouwen te hernieuwen via de bestelling van een evolutie van de huidige installatie: de TRC 1500 NT. Deze machine werkt aan de hand van een niet-thermoplastische mastiek en zijn gebruik is universeel. Voor Hielke Oosten was het zeer belangrijk om dezelfde leverancier van oplossingen te behouden. “De service en aftersales van WINTERSTEIGER zijn super en wij hebben daarom nooit enige twijfel over onze keuze”, verklaart Hielke Oosten.

Gebruiksvriendelijkheid, precisie en snelheid staan centraal
Voor Veno zijn de gebruiksvriendelijkheid, precisie en snelheid de belangrijkste eigenschappen van een machine. Tijdens het aanbrengen van de vuller is het normaal gesproken niet echt mogelijk om de druk goed te regelen, met deze machines kan Veno dat wel. Met de TRC 1500 behandelt Veno 30% van de houten planken. De onderneming verwacht van de nieuwe TRC 1500 NT met niet-thermoplastische vuller dat die het mogelijk zal maken zijn productie te verhogen, zodat de TRC-installaties nagenoeg 100% van de productie kan gaan verwerken.

Corona & de Toekomst
Peter Knegt is positief over de toekomst: “Onze filosofie bestaat uit het leveren van continuïteit en topkwaliteit. Hierin doen wij geen concessies. Wij zien dat, door de huidige situatie rondom Corona, juist nu onze (toekomstige) klanten enorm kijken naar de locatie van de producent. Is dit een land welke goede verbindingen heeft? Hoe staat het land er economisch voor en bovenal, komen ze hun afspraken na? Juist daarom hebben wij echt ingezet op kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. Omdat wij het volledige product van A tot Z produceren in Nederland hoeven wij niet allerlei grenzen te passeren en culturen te doorbreken. Dit stelt ons in staat om de juiste kwaliteit te leveren en onze afspraken na te komen. Wij zien daarom met ons JIT systeem enorme kansen voor de toekomst. Als je nu inkoper bent ga je zeker geen onnodige risico’s nemen en wil je met gedegen partners werken die in een land zitten waar je geen verassingen hoeft te verwachten. De machines van Wintersteiger stellen ons in staat om deze kwaliteit en service te blijven leveren. Daarom investeren wij juist nu in de toekomst.''

Meer informatie:
Veno Wood Flooring
[email protected]
www.venowood.com

Publicatiedatum: