Veel consumenten denken dat een Quooker een energieslurper is. Het tegendeel is waar. "Met een Quooker kan je juist energie en water besparen. Maar hoe leg je dat uit aan de klant? En hoe groot is die besparing dan?", dit zijn vragen die ze vaak krijgen legt Herbert van der Graaff, Trade Marketeer bij Quooker, uit.

Quooker heeft speciaal voor Nederlandse* keukendealers een handige online tool ontwikkeld waarmee de besparing in de specifieke situatie van de betreffende klant inzichtelijk kan maken. "Vul de gegevens in op quooker.nl/besparen en binnen een minuut zie je wat jouw klant verbruikt en hoe jij jouw klant kan helpen besparen door het installeren van een Quooker."Het verhaal van Quooker is begonnen in 1970. De Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in Londen, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. Er werd getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri, ‘Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Dat kostte veel tijd en geld. Maar toen het eerste model er was, verkocht Peteri hem aan vrienden en bekenden, die razend enthousiast waren. Wie eenmaal een Quooker had kon niet meer zonder.

Toen zoon Niels zijn studie voltooid had en zich bij zijn vader voegde, werd het idee een product. In 1992 werd de eerste Quooker (quick cooker) geïntroduceerd, de Quooker Basic. Vanaf het moment dat ook zoon Walter in het bedrijf stapte, begon Quooker langzaam maar zeker terrein te winnen op de markt. Vanaf 2000 begon het écht goed te gaan. De kokendwaterkraan sloeg aan in Nederland. In 2004 werd de eerste partij Quookers naar het buitenland geëxporteerd. Nu heeft Quooker vestigingen in 9 landen en onlangs werd de miljoenste Quooker verkocht. 

Meer informatie:
Quooker
www.quooker.nl
*de tool berekent de besparing in de Nederlandse situatie