Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bas Vellekoop ontwerpt voor Harvink

Meubelfabrikant Harvink uit IJsselstein is dit jaar in zee gegaan met de succesvolle Haagse productdesigner Bas Vellekoop. Bank De Baai is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Harvink en Vellekoop.

"De Harvink-collectie staat al ruim 70 jaar als een huis", vertelt mede-eigenaresse Alette Trompetter, "maar natuurlijk blijven we in beweging. Daarom gaan we regelmatig in gesprek met ontwerpers om nieuwe producten te ontwikkelen die perfect passen binnen onze collectie en het Harvink-DNA hebben."
De handtekening van Harvink staat voor hoogwaardig meubilair, met de hand in Nederland geproduceerd. Een zichtbare constructie, perfect zitcomfort en altijd een tikje eigenzinnig. "Diezelfde eigenschappen zagen wij in het werk van Bas. Hij houdt net als wij van eerlijke en authentieke ontwerpen. Zijn label staat bekend om de eenvoud in detaillering en constructie. De constructie is zichtbaar en vormt een essentieel onderdeel van het ontwerp - precies zoals bij onze meubels. Bas begrijpt het Harvink-DNA en heeft met De Baai laten zien dat hij er een eigen touch aan kan geven."


Bank de Baai is leverbaar als bank vanaf € 2630,- of als bank met Chaise Longue vanaf € 4605,-

Zichtbare framecontructie
Bas Vellekoop startte in 2010 zijn eigen studio met een focus op product design. Een aantal van zijn ontwerpen zijn succesvol in productie genomen en de ontwerpen zijn ondergebracht bij zijn eigen studio Bas Vellekoop en bij diverse merken. Bas over zijn ontwerp voor De Baai: "De zichtbare frameconstructie moest natuurlijk terugkomen in het ontwerp. Daarbij wilde ik met De Baai niet zoals bij veel Harvink-ontwerpen het accent op de horizontale, maar op de verticale lijn leggen." In het ontwerp van Bas Vellekoop zie je dat terug in de verticaal geplaatste lepels die de kussens ondersteunen en de bank een eigen karakter geven. "Tussen het zichtbare, rechte frame geven de afgeronde ‘kiezel’ vormen van de kussens en de ronde poten dit ontwerp een zachte uitstraling en vriendelijke karakter."

Meer informatie:
Harvink
[email protected] 
www.harvink.nl

Publicatiedatum: