Modulair systeem van meubels voor kerken

Ravi Woods, een creatieve technoloog wiens werk zich richt op het hervormen van binnenruimten, heeft het innoverende Eccla ontworpen. Eccla is een modulair systeem van meubilair voor kerken, dat te bezichtigen was op de digitale editie van de Dutch Design Week.

Eccla kan worden opgestapeld, of opgesteld als banken of als tafel, terwijl de traditionele esthetiek behouden blijft. Dit zorgt voor een flexibele meubeloplossing voor kerken die past binnen de traditionele context.De net afgestudeerde Ravi zag dat er m
omenteel veel Engelse kerken zijn met traditionele kerkbanken. Volgens hem zijn dit vaak zware banken die flexibel gebruik van de ruimte in de kerk ontmoedigen. Eccla kan voor een evenwicht zorgen, door kerken de flexibiliteit te geven hun ruimte op verschillende manieren in te delen, terwijl ze toch een traditioneel gevoel in het ontwerp behouden.De banken zijn gemaakt van twee delen, een basis en een rug, die aan elkaar klemmen. Dit eenvoudige systeem kan op vier manieren worden opgezet; als een rechte rij, als gebogen rijen, als tafels en stoelen en op elkaar gestapeld voor volledig gebruik van de ruimte. Hierdoor kunnen kerken ook hun ruimte verder verhuren, als inkomstenbron.


Bron: Dutch Design Week

Meer informatie:
Ravi Woods
ravi.woods@gmail.com
www.raviwoods.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven