Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jürgen Decruy en Bram Vandendriessche van Slide Furniture:

"We zijn ervan overtuigd dat onze tafelcollectie in veel andere landen in de smaak zal vallen"

De Belgische ondernemers Jürgen Decruy van Young Line Furniture en Bram Vandendriessche van Medal NV (bekend van de merken Medalounger en Up2date) weten wat er leeft op de meubelmarkt. Dat is ook de reden om Slide Furniture op te richten. Het bedrijf richt zich met succes op de productie en verkoop van vaste en uittrekbare tafels in keramiek op glas. Komend voorjaar (ergens in februari) komt een compleet nieuwe collectie op de markt - van de hand van de jonge Belgische ontwerper Cas Moor - die de groothandel in tafels naar een nog hoger plan zal tillen.
Met mede-eigenaar Jürgen Decruy bespreken we o.a. de uitbreiding van het assortiment en de impact van Covid-19 op het nog jonge bedrijf.

Jürgen Decruy poseert in de opslagloods die in Izegem staat.

Jürgen en Bram kennen elkaar van de handel in China. Bram verblijft daar 'permanent', Jürgen komt er regelmatig op bezoek voor de aankoop van meubelen. "Gemiddeld vier, vijf keer per jaar. Helaas dit jaar nog niet..." Omdat de twee min of meer in dezelfde vijver vissen, zijn ze bevriend geraakt. Onder een etentje ontdekten zij een gat in de markt, die inmiddels met Slide Furniture is opgevuld. 

Jürgen houdt zich bezig met de logistiek, opslag, distributie en verkoop vanuit België (Izegem), Bram (zie foto) is druk met de ontwikkeling en productie van alle meubelen. Hij houdt in China nauw toezicht op de kwaliteitscontrole. Verder beschikt het bedrijf over agenten die actief zijn in Vlaanderen en Wallonië. Nederland nemen ze zelf voor hun rekening. "Daar hebben we onder andere een exclusief contract met een grote woonwinkelketen die onder eigen label een tafelprogramma verkoopt."

Tafel Edge is 180 cm lang met 2 extra tafelstukken van 40 cm. Het bovenblad is in keramiek, metalen onderstel in spidervorm met poederlak in zwart.

De basiscollectie van Slide Furniture bestaat uit eetkamer- en bijzettafels en eetkamerstoelen die duurzaamheid en functionaliteit in een tijdloos en stijlvol design combineren. De tafels worden vooral met een glazen of keramiek en glazen bovenblad en een metalen onderstel geproduceerd. In combinatie worden de eetkamerstoelen in leder en hoogwaardige stoffen geproduceerd. 

Geen IKEA-toestanden
Inmiddels is het eenjarige bedrijf toe aan een collectie-uitbreiding. "De bedoeling is om daarmee een treetje hoger te gaan", vertelt Jürgen in zijn werkkamer. "Naast nieuwe salon-, eetkamer- en bijzettafels met als toplaag keramiek richten we ons nu ook op de tops eik en terrazzo. We gebruiken wel telkens dezelfde onderstellen. En alle tafels worden kant-en-klaar afgeleverd. Dus de klant hoeft niets in elkaar te zetten, krijgt altijd een mooi afgewerkt product op niveau afgeleverd."

Bijzettafel Noria, met toplaag in duurzaam keramiek en een centraal metalen onderstel met zwarte poederlak.

Terrazzo wordt een nieuwe topping, geheel passend in de trend van opkomende markten. Het is een robuust, duurzaam materiaal dat al dan niet uit veelkleurige natuursteenkorrels bestaan. "We voelen dat er veel vraag is naar salon- en bijzettafels die trendy zijn, er jong uitzien. Dat is ook precies hetgeen wij beogen met de collectie van de hand van ontwerper Cas Moor, waarmee we nauw samenwerken. Wij begeleiden hem met onze ideeën, Bram doet uiteindelijk de productie in China. In februari 2021 moet de nieuwe collectie er staan", aldus Jürgen.

Alle producten zijn uit voorraad leverbaar zijn. De stijl van Slide Furniture is modern, strak, bijna industrieel te noemen. Het gaat hierbij veelal om volume-artikelen, waardoor er snel en tegen scherpe prijzen geleverd kan worden. De bedoeling is om aan zoveel mogelijk dealers in België en Nederland producten te leveren, met regiobescherming.

Eigentijdse stoelen met een soft line shape. Toplaag in kwalitatief suède met een lederen backing. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Corona
Ondanks de corona is Slide Furniture het eerste jaar goed doorgekomen. "De handel heeft het navenant goed gedaan. Nadat de winkels na de eerste lockdown terug open gingen, zijn de verkopen snel op gang gekomen. Dat was voor iedereen een grote opluchting. De meeste winkeliers hebben de eerder misgelopen omzet ruim ingelopen. Wij als Slide Furniture hebben het mede daardoor ook heel goed gedaan. Hopelijk komt er geen tweede lockdown, want dat zou dramatisch zijn voor de economie", denkt Jürgen, die al zijn hele leven in de meubelhandel zit, eerst als zelfstandig agent om vervolgens in 2005 met Young Line Furniture te starten. Zijn vader Roger Decruy is ook meer dan 50 jaar in de meubelsector werkzaam geweest.

Jürgen en Bram zijn nu dus druk met het op de kaart zetten van Slide Furniture. "We zien de toekomst zeer positief tegemoet", vervolgt Jürgen.
In China zit de productie stampvol. "Daar draaien de fabrieken, ook die Bram onder zijn hoede heeft, weer op volle toeren. Zeker tot het Chinees nieuwjaar zitten veel bedrijven vol."

Heel veel voorraad van Slide Furniture staat in Izegem. "Daardoor kunnen we snel leveren: vandaag bestelt is vaak morgen al in huis. Daarnaast zijn onze prijzen zeer competitief. Veel andere grote bedrijven verkopen hun meubelen tegen veel hogere prijzen. Voor retailers in Nederland en België zijn we heel interessant.""Waar we over vijf jaar willen staan? We willen volgend jaar, in september 2021 sowieso op de beurs in Shanghai gaan staan, de markt aanboren van het land waar we al zitten. Op die manier hopen we als bedrijf verder te evolueren. We zijn ervan overtuigd dat onze collectie ook in veel andere landen in de smaak zal vallen", besluit Jürgen.

Meer informatie:
Slide Furniture
Schardouwstraat 8
8870 Izegem
Tel. +32 475 82 74 57
www.slidefurniture.com
[email protected]