Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurwinkel en -merk starten samen 3D-showroom

Solfelt en Dôme Deco slaan handen ineen

Door de tweede coronagolf, vinden velen het niet meer fijn om in winkels te shoppen. De interieurwinkel Solfelt ontwikkelde daarom een nieuwe 3D-ervaring voor bezoekers, waarbij klanten online of met een VR-bril door de hele showroom kunnen wandelen. “Met onze showroom willen we de online experience van onze klanten verbeteren én een oplossing bieden tijdens deze lastige periode", aldus Tom Ridder, medeoprichter van Solfelt.

 
Online shoppen vs shoppen in een winkel

Verschillende onderzoeken gaven aan dat corona het shopgedrag van mensen stevig heeft veranderd. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel producten online als zoete broodjes over de toonbank gingen. Toch is er bij sommige producten - denk aan meubelen - nog wat terughoudendheid. Uit een onderzoek van Luth Research uit 2016 beginnen 60% van de consumenten hun zoektocht naar nieuwe meubelen online, maar gaan ze vaak daarna in de winkel over tot conversie. Tom Ridder van Solfelt: “Er zijn veel voordelen aan online shoppen voor een consument, zoals de snelle verzending, de scherpe prijzen en de makkelijk te bereiken klantenservice. Toch is er terughoudendheid bij het kopen van grote meubelen, bijvoorbeeld omdat consumenten de producten ‘in het echt’ willen zien of willen voelen.”

Toch is de online meubelbranche duidelijk een groeibranche. Zo verkocht Amazon in 2017 51% meer meubelen dan het jaar voordien. De Duitse tak van het consultancybureau PWC, voorspelt dat de groeicurve van de eCommerce in meubelsector de volgende jaren zal blijven groeien. Ridder: “Ook wij zien deze groeicurve, maar omdat onze showroom nu gesloten is, kwam het plan om onze online ervaring te optimaliseren. Hierdoor genieten de klanten ook online van de voordelen van shoppen in een winkelomgeving.”

De voordelen van een 3D showroom
De showroom die Solfelt samen met het interieurmerk Dôme Deco aanbiedt, kan op twee manieren worden bezocht: 'gewoon' online of met een VR-bril. Met een laptop of met een mobiel kunnen klanten door de showroom ‘wandelen’ en alle producten in een ruimte zien. Er kan ook op elk product worden geklikt, om zo meer specificaties te zien. Met een VR-bril op ervaren de klanten de showroom nog meer door in virtual reality door de showroom heen te lopen. Ridder: “Met een VR-bril sta je echt in de showroom, waardoor je een veel beter beeld krijgt van de producten. Wij geloven dat dit het interieurshoppen van de toekomst is, een extra aanvulling op de online experience die we ook na deze golf zullen blijven aanbieden.”

Meer informatie:
Solfelt
www.solfelt.nl 

Publicatiedatum: