Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HMC gaat samenwerken met Masterly The Hague

Het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam gaat een samenwerking aan met curator Nicole Uniquole van Masterly The Hague. Studenten die nu in hun examenjaar zitten krijgen de mogelijkheid om zich te presenteren tijdens de volgende editie van Masterly The Hague in september 2021. Het thema van Masterly is ‘Ode aan het Nederlandse landschap’. Studenten laten zich inspireren door drie schilderijen en verwerken dit in hun meesterstukken waarmee zij afstuderen bij hun opleiding. Aan het eind van het schooljaar wordt door een jury bepaald welke studenten mogen deelnemen aan Masterly The Hague.

Talenten ontwikkelen
Bij het HMC vinden we het belangrijk om talenten te ontdekken en onze studenten verder te ontwikkelen van onze studenten. We willen hen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Samenwerkingen zoals deze zijn daarom erg belangrijk voor het HMC als vakschool. Doordat studenten deelnemen aan dit project krijgen ze een podium om zich te laten zien en te onderscheiden. Ook kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen en ook ontdekken. Niet alleen op vakgebied, maar zeker ook als startend ondernemer met kennis van de markt en de skills om klanten, producenten en leveranciers in te zetten ten behoeve van hun eigen onderneming.

De schilderijen
De studenten kunnen zich laten inspireren door een drietal schilderijen die een ode geven aan het Nederlandse landschap. Het eerste schilderij is van Backhuyzen. Een imposant oorlogsschip van één van de belangrijkste marineschilders van de Nederlandse 17e eeuw. Het tweede schilderij is van Willem van Leen, het stilleven met bloemen. Het derde schilderij is van Albert Cuyp met het landschap bij schaars licht. Om studenten en docenten te laten inspireren door de schilderijen vinden er kick-off bijeenkomsten plaats waarbij Nicole Uniquole en Willem Jan Hoogsteder (specialist Nederlandse en Vlaamse schilderkunst van de Oude Meesters) hen meer vertellen over de schilderijen en hoe zij zich kunnen laten inspireren door deze schilderijen. De docenten zullen de studenten begeleiden bij de meesterstukken en zullen de studenten stimuleren en inspireren om aan de slag te gaan met de schilderijen als inspiratie voor hun meesterstukken.

De jury
Aan het eind van het schooljaar wordt door een jury bepaald welke studenten mogen deelnemen. In de jury zitten Nicole Uniquole, Willem Jan Hoogsteder, Johan de Haan (hoofdconservator Paleis Het Loo en bijzonder hoogleraar toegepaste kunsten en kunstnijverheid) en een docent van het HMC. Nicole Uniquole vertelt: ‘De studenten van vandaag zijn de Meesters van morgen.’

Masterly The Hague: Biënnale of Old Master Paintings & Dutch Design
Zo’n 100 hedendaagse ontwerpers laten zich door historische schilderijen inspireren. Hun Custom Made Dutch Design tonen zij tezamen met het schilderij waarop hun ontwerp is gebaseerd. Oude Meesters uit privé-verzamelingen, Museum Bredius, de Hoogsteder collectie en de Cornelis Kruseman Stichting worden zo door de ogen en handen van prestigieuze ontwerpers tot leven gebracht. Van Rembrandt van Rijn tot Jan Taminiau; van het Haags Gemeentemuseum tot talentvolle studenten; wat alles samenbrengt is de passie voor vakmanschap en de liefde voor schoonheid.

www.hmcollege.nl 

Publicatiedatum: