Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Waarom moet het zoals het moet?"

Advocate Chantal Kroeze, van jurist naar meubelmaker

Voormalig advocate Chantal Kroeze besloot in juli 2019 haar baan op te zeggen. Ze wilde even tijd voor zichzelf en nadenken over een nieuwe uitdaging. Voordat ze het wist belandde ze in de meubelindustrie en had ze haar eigen bedrijf.

Chantal vertelt op LinkedIn haar verhaal. "Als je even afstand doet van de molen waarin je zit mag je jezelf de nodige vragen stellen. Past deze jas waarin je zit nog wel zoals gedacht. Geeft het resultaat van al het harde werken wel de juiste energie of is er nog meer te ontdekken."


Onderneemster Chantal Kroeze.

"Al vele jaren bezoeken mijn man en ik de meubelbeurzen van Parijs, Keulen en Milaan. We maken dan altijd de rondjes langs de relaties van mijn man en genieten van al het moois van anderen. Op een terras in de wijk Brera, april 2019, Milaan kwam het eerste inzicht. Samen met mijn man slenter ik tijdens de internationale meubelbeurs van Italiƫ graag door de smalle straten van Milaan. Ver van het grote beursgebouw. De stad biedt vele jonge, talentvolle, ontwerpers dan ruimte om hun nieuwste creaties te tonen. Die vibe, de sfeer, misschien de koffie, maar hier kwam het meubelvirus heel dicht bij me."

"In de vakantie die volgde, in de weken van rust, koffie met bekenden en eten met vrienden kwam steeds vaker het vrije gevoel in me op van dat moment in Italiƫ. De vibe liet mij niet los. Die jonge honden, ver van het grote beursgebouw, ver van de gebaande wegen, werken ze met liefde en overtuiging aan hun dromen. Waarom moet het zoals het moet en waarom gaan dingen zoals ze gaan. Mijn man komt uit een meubelmakers familie, vader en opa maakten al meubelen. Altijd voor derden. Maar waarom niet zelf verkopen? Internet geeft onbegrensde mogelijkheden, toch? En de trots? En de complimenten? Waarom doen we het daar niet voor? Dus zo ontstond mijn idee..."


Het begon allemaal in Milaan...

"Van idee tot werkelijkheid blijkt echter een flink traject. Er was namelijk, op een briljant idee na, natuurlijk nog niet heel veel. Modellen ontwikkelen en produceren, fotografie, calculatie, toonkamers, teksten schrijven, webdesigners aansturen, marktonderzoek noem maar op. Gelukkig ben ik veel fijne mensen tegen gekomen in deze periode. Zij hebben me met al deze facetten geholpen. Bijna allemaal Brabanders. Zo heeft een Brabantse stoelenfabrikant me ontzettend goed geholpen met het samenstellen van een stoelencollectie en een jonge ambitieuze styliste me de perfecte reflectie gegeven die ik nodig had voor mijn nieuwe bedrijf."

"Ik ben enorm trots op al het werk wat al is verzet, krijg een lach op mijn gezicht als ik weer een klant heb mogen verrassen en heb zin in alles wat komen gaat!"

Lees hier het volledige verhaal van Chantal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven