Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumptie gezinnen krimpt 6 procent in juli

'Huishoudens kochten vooral meer woninginrichtingsartikelen'

Consumenten hebben in juli 6,2 procent minder besteed dan in juli 2019, meldt het CBS. De krimp is lager dan in de vier voorgaande maanden. Consumenten gaven opnieuw minder uit aan diensten, maar meer aan goederen.


Een blik in woonwinkel Laif & Nuver in Groningen.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie in september minder ongunstig dan in juli. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

De uitgaven aan diensten waren in juli 14,9 procent lager dan een jaar eerder. Dat betreft vooral diensten als een bezoek aan restaurant, theater, pretpark, sportschool, voetbalwedstrijd en het gebruik van openbaar vervoer. Consumenten hebben 9,8 procent meer besteed aan duurzame goederen. Huishoudens kochten vooral meer woninginrichtingsartikelen en elektrische apparatuur.

Drie weken geleden meldde het CBS dat de detailhandel in juli 9,7 procent meer heeft omgezet dan in juli 2019. Het verkoopvolume lag 7,1 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Ook deze cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: