Abonneren

VacaturesTop 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Speciaal ontworpen voor Oostenrijks kasteel

Lamp geïnspireerd op fakkels uit Middeleeuwen

Klemens Schillinger ontwerpt een uitzonderlijke lamp voor een Oostenrijks kasteel. De Off-Grid-Lamp kan uitsluitend handmatig worden opgeladen en werd mede ontworpen om gebruikers aan het denken te zetten over hun elektriciteitsverbruik.

Een aantal van de kamers in het kasteel zijn niet op het stroomnet aangesloten, wat Schillinger op het idee bracht om een lichtbron te ontwerpen die handmatig dient te worden opgeladen door middel van een zwengel.


Foto's: Leonhard Hilzensauer 

"Toen ik de lamp ontwierp, putte ik inspiratie uit de fakkels en wandarmaturen die in de Middeleeuwen in dit soort kastelen werden gebruikt”, vertelt Schillinger tegen Dezeen.

De lamp is voorzien van een koperen kap en een groen armatuur van gefreesd aluminium, dat kan worden aangesloten op de bijpassende wand- of tafeloplaadstations, die overal in het kasteel te vinden zijn.Energiebewust worden
Door aan de zwengel te draaien, wordt de kleine batterij die zich in de armatuur bevindt, opgeladen. Eén minuut zwengelen is genoeg om de LED-verlichting ruim zes minuten te laten branden. Ook is de lamp afneembaar van het oplaadstation en kan het gebruikt worden als looplamp.

“De Off-Grid Lamp doet ons beseffen hoeveel energie er nodig is om een lamp een paar minuten te laten branden en zet ons wellicht aan het denken over onze energieconsumptie”, zegt Schillinger.Het project werd onlangs genomineerd voor de Dezeen Award in de categorie Lighting Design, waarvan de definitieve kandidatenlijst begin september bekend zal worden gemaakt.Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven