Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interieurontwerper Ruud van Oosterhout opent showroom naast Rijksmuseum

Pal naast het Rijksmuseum heeft ontwerper Ruud van Oosterhout de ideale ruimte gevonden voor zijn studio en showroom rvo design. De hoge plafonds en de grote ramen met uitzicht op de zijvleugel van het Rijksmuseum, vormen een elegant decor voor zijn eigen interieurontwerpen, collecties van internationale merken en kunst. Zijn ontwerpvisie die wordt gekenmerkt door een verfijnde eenvoud en een hoge mate van aandacht voor details, komt hier tot leven. De ingetogen witte ruimtes en subtiele kleurencombinaties zijn een verademing binnen de hectiek van de stad.



Harmonie

Net zoals bij elk project, heeft Ruud van Oosterhout ook dit statige hoekpand dat Eduard Cuypers in 1884 ontwierp, grondig gerenoveerd. Alle overbodige ruis is op zowel de begane grond als in de kelderruimte weggehaald om zo tot de essentie van het architectonische ontwerp te komen. Juist in deze tijd waarin afleiding en onrust leidend zijn, is het een uitdaging om zich bij het ontwerpen te richten op de eenvoud en duidelijke lijnen, meent Van Oosterhout. De meubels, verlichting, tapijten en gordijnstoffen, het glaswerk, en het porselein, zijn zorgvuldig geselecteerd en vormen samen met de vernuftige kleurencombinaties een harmonieus geheel.



Esthetiek & duurzaamheid
Ruud van Oosterhout, bekend vanwege de ontwerpen die zich kenmerken door een perfect evenwicht tussen comfort en esthetiek, heeft nooit gekozen voor trends of om voortdurend iets nieuws te laten zien. In zijn optiek moeten producten zo lang mogelijk hun waarde behouden of door de tijd zelfs waardevoller worden. Zo voegt hij karakter toe aan interieurs door designklassiekers een nieuw leven te geven.

Zijn passie voor tijdloos en kwalitatief design zie je terug in zijn voorkeur voor duurzame en natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Ook zijn meubellabel getiteld ‘bruut’ kenmerkt zich door extreem gedetailleerde en perfect afgewerkte ontwerpen met de mooiste eerlijke materialen en heldere vormen.



Ode aan het ambacht
Juist in een tijd waarin de focus op het digitale steeds groter wordt, is aandacht voor tactiliteit en handwerk belangrijk. Ruud van Oosterhout werkt samen met de beste vakmensen over de hele wereld, of het nu gaat om stoffen verven, tapijten knopen, of glas blazen. Zo worden tapijten handgeknoopt in Nepal, waarbij hij er naar streeft dat de mensen goed worden betaald voor hun vakwerk. Van Oosterhout gebruikt goed geproduceerde materialen, weet dat een es of eik met respect is behandeld en gekapt, en waar hij in Italië de allerbeste leerlooier of verwerker van natuursteen kan vinden. Daarom zie je altijd de hand van de maker en de extreme kwaliteit terug in al zijn producten. Ruud van Oosterhout: “Ik geniet van een knooptechniek met mohair wol en zijde, een sobere lijnvoering of de schoonheid van massief notenhout”



Masterclass
Tijdens het designevent GLUE | Amsterdam connected by design, van 18 t/m 21 september, zet de ontwerper op een laagdrempelige manier de deuren van de showroom open zodat bezoekers/designliefhebbers zelf het leer kunnen ruiken, de tactiliteit van stoffen kunnen voelen en de kleuren en materialen kunnen zien.

Elke dag om 15 uuur neemt Ruud van Oosterhout hen mee in zijn ontwerpproces waardoor de bezoeker zelf kan ervaren hoe enorm arbeidsintensief het vak van interieurdesigner is en hoeveel kennis van materialen en kleuren nodig is. En dat allemaal op de allermooiste locatie die je je in Amsterdam maar kunt voorstellen.

Meer informatie:
Ruud van Oosterhout Design
Stadhouderskade 42
1071 ZD Amsterdam
020 689 86 30
info@rvodesign.com 
www.rvodesign.com

Publicatiedatum: