Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lancering nieuw label &dez.; eigentijdse meubelen met casual feeling

Cedric Willems van meubelfabriek De Eiken Zetel: "Je moet het licht zelf ontsteken"

"Het is een beetje a-typisch voor De Eiken Zetel, maar af en toe mag dat ook", vertelt Cedric Willems. "Ik speelde al heel lang met het idee, maar door de corona werd dat proces versneld. Ik sprak een tijd geleden een paar vriendinnen die een huisje hadden gekocht en voor de inrichting niet naar de IKEA wilden, omdat ze meubelen wilden die langer dan twee jaar mee gaan. Zo is eigenlijk het balletje sterker gaan rollen en heeft een en ander gerealiseerd in het nieuwe label &dez.; eigentijdse meubelen met een casual feeling. Ik moet zeggen: de instapcollectie wordt goed ontvangen. We hebben al veel leuke reacties gehad", aldus Cedric Willems (23) op de tweede dag van de huisshow. Hij is de bedenker van het nieuwe merk en inmiddels de derde generatie binnen het familiebedrijf dat in Eeklo zetelt.

Cedric Willems (rechts) met vader Philippe in de showroom van DEZ.

Op de eerste twee dagen (maandag 31 augustus en dinsdag 1 september) van de huisshow was het gezellig druk in de totaal vernieuwde showroom van De Eiken Zetel (DEZ). De meeste belangstelling ging uit naar het nieuwe label &dez..Volgens Cedric, verantwoordelijk voor Concept & Collection Development, is het een vriendelijk geprijsde collectie met pit, body en inhoud. "Het is een op smaak gebrachte collectie. Veel mensen van mijn generatie willen voor de eerste instap meubelen met iets meer pit dan normaal. &dez. past mooi naast onze klassieke meubellijn. Af en toe een uitstapje moet kunnen. Het is een erbij-verhaal, dat past in deze tijd. Als meubelfabriek moet je vooral niet stilzitten. De meubelmarkt heeft zich de laatste maanden sterk herwonnen; als DEZ zien we de toekomst dan ook optimistisch in. Daar heb je als bedrijf ook zelf de hand in. Je moet niet wachten tot iemand anders de lichten aandoet, je moet ze zélf ontsteken."

De nieuwe collectie &dez. heet 'Dromen in de duinen' en bestaat uit bankstellen, kasten, tafels, stoelen en woonaccessoires. Geen high-end label, maar betaalbaar design voor jongere generaties.

Meubelbeurs Brussel
Volgende week, op maandag 7 en dinsdag 8 september vinden de laatste twee dagen van de huisshow plaats. "Het is natuurlijk jammer dat Meubelbeurs Brussel geannuleerd is. We hebben nog gedacht om hiervoor in de plaats pop-up events te houden, maar veel liever zien we dat er in het voorjaar nog een meubelbeurs in Brussel wordt gehouden. Van de Belgische overheid mocht de beurs doorgaan, vooral daarom vinden we het jammer dat deze toch is afgelast. Net als de consument in de woonwinkel willen ook onze professionele klanten kastdeuren tien keer open en dicht doen en lekker op een zetel ploffen", weet Cedric.

Wie de huisshow wilt bezoeken, gaat naar de site van DEZ en klikt vervolgens op de afbeelding.

Meer informatie:
De Eiken Zetel
Mandeweegsken 76
9900 Eeklo BE
www.dez.be