Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Addie Rozema: "Tijdloze collectie die over 100 jaar nog meekan"

Awardwinnende designmerk Adeo Design Furniture is op zoek naar dealers

Vorig jaar won interieurontwerper Addie Rozema twee awards in de Design Award Competition. Met zijn meubellabel c.q. designmerk Adeo Design sleepte hij met zowel een eet- als koffietafel hoge onderscheidingen in de wacht. Addie maakt dan ook mooi vormgegeven interieurontwerpen voor de consumentenbranche en projectinrichting.
Om als bedrijf verder te groeien is de Groninger op zoek naar dealers, die zijn exclusieve tafels in de collectie op willen nemen. "Het is een tijdloze collectie in het hogere segment die over honderd jaar nog volop mee kan in de dan bestaande designwereld", geeft hij aan. Opvallend is dat in zijn collectie een emotionele rode draad van zijn familie loopt.

Addie Rozema (zie foto) is altijd met ontwerpen bezig. Als kleine jongen wilde hij niets liever dan hele dagen producten ontwerpen en binnenhuisarchitect worden. Zijn arbeidzame leven begon hij als vormgever op een reclamebureau om daar als creatief directeur te eindigen. Een jaar of twaalf geleden startte hij met een vriend een kastenlijn. Intussen timmert Addie met Adeo Design aan de weg. Dat doet hij niet onverdienstelijk, getuige de twee awards die hij heeft gewonnen.

Verbonden
"Om creatief iets speciaals te brengen waar anderen in geloven, moet je liefde hebben voor het vak en liefde voor creativiteit", zegt Addie. "Door die liefde voor creativiteit is er altijd de behoefte om mooie ontwerpen te creëren zonder er direct iets mee te doen. Maar dat kreeg een vervolg in 2015. In dat jaar overleed mijn moeder: Rika Oliwira. Om de herinnering aan haar levend te houden is er een prachtige salontafel ontworpen die haar meisjesnaam draagt. Ik wilde iets moois ontwerpen waar mijn moeder trots op zou zijn geweest. De basis van het ontwerp was een 'A' van mijn eigen naam. Op deze manier blijven wij altijd met elkaar verbonden."

Kim Feenstra
Maar het bleef niet bij één model. Kort daarna besloot Addie om een serieuze collectie van tafels te ontwerpen waarbij de A-vorm op meerdere manieren in een tijdloze vorm herkenbaar terugkomt. Het betekende de start van de A-collectie. "Omdat de ontwerpen zo dicht bij mij liggen, is de A-collectie niet alleen vernoemd naar mijn moeder Oliwira, maar ook naar mijn kinderen Kim (de BN'er Kim Feenstra, red.), Jazz, Brad en vriendin Marcia.

Door het overlijden van mijn broer in het voorjaar van 2019, is er in dezelfde vorm en uitstraling een unieke barkruk ontworpen die de naam Renzo draagt. Naast dat er ook een eigentijds bureau is ontworpen met de naam Adeo, zal er ook een eetkamerstoel worden ontworpen om wijlen mijn vader te eren die zelf in de jaren 60 meubelmaker was. Dat wordt de Cornelis. Hij sluit de A-collectie af waar een emotionele rode draad van familie doorheen loopt. Een bijzondere collectie met 100% inzet voor de familie die mij dierbaar is."

Enorm trots
Zoals bekend heeft de bijzettafel Jazz en eettafel Kim een internationale designaward gewonnen. "En daar ben ik enorm trots op. Op de IMM heb ik vervolgens mijn collectie getoond aan belangstellenden. Jammer genoeg stond ik niet in de goede hal, waardoor veel Nederlandse dealers mijn collectie niet gezien hebben. Bezoekers die de collectie hebben gezien, waren erg enthousiast. Opvallend was wel dat men op de beurs steevast vertelde dat de salontafel een nieuwe versie lijkt van de bekende Opiumtafel...

Vervolgens kwam daar de coronapandemie overheen, waardoor alles stil kwam te liggen en ik met Adeo Design op achterstand ben gezet. Jammer, want onze collectie misstaat niet in heel veel meubelzaken die (ook) in het hogere segment actief zijn. Ik stel geen hoge of andere eisen dan doorsneefabrikanten waarmee retailers zaken doen. In principe kan iedere meubelzaak mijn designcollectie opnemen. Ik maak exclusieve producten die makkelijk matchen en mixen met andere (zit)meubelen van bekende en mindere bekende merken.

Design en kunst, het ligt in mijn collectie zo dicht bij elkaar. Ik ben ook 24/7 met mijn vak bezig, kijk altijd naar ontwerpen. Dan zie ik een tak aan een boom hangen waarmee ik iets kan... Of als ik naar een film kijk, let ik meer op de achtergrond dan naar de film zelf. Mijn gedachten staan dan ook nooit stil."

Graag wil Addie in contact komen met potentiële dealers. Voor een vrijblijvende kennismaking kan met hem via 06 46647155 of [email protected] contact worden gezocht.

Meer informatie:
Adeo Design
Albert Harkemaweg 70
9831 TA Aduard
+31 6 46647155
www.adeodesign.nl