Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ons netwerk ook in en buiten Europa verbeteren en uitbreiden"

Verkoopteam van groeiend Jess versterkt

Jess ontwikkelt designmeubelen met een opvallend karakter. De betrouwbare, pure ontwerpen met een tikje lef vallen wereldwijd in de smaak. Daardoor groeit Jess, in Europa maar ook daarbuiten.
Om in Nederland de geledingen te versterken, maakt Pavel Rajman per 1 september deel uit van het verkoopteam van Jess.
Directeur Maarten van de Goor: "We willen ons netwerk verbeteren en verder uitbreiden, in Europa maar ook daarbuiten. Daarvoor zal ik vaker voor meerdere dagen in het buitenland vertoeven. Dat kan natuurlijk alleen als alle werkzaamheden en contacten goed worden opgevangen. In Pavel Rajman hebben wij de juiste persoon gevonden."
Maarten van de Goor (rechts) met Pavel Rajman.

Het designmeubelbedrijf uit Oss, dat in de afgelopen jaren heel wat prijzen heeft gewonnen (zoals de German Design Award 2020 met de Shuffle), is graag onderscheidend bezig. Of zoals ze zelf zeggen: 'Different, door ons eigenzinnige fabricageproces. Seductive, door de eerlijke, onderscheidende materialen en karakteristieke vormen. Pure, door onze nuchtere Nederlandse identiteit."
Als eigenaar van Jess Design, loopt Maarten warm voor concept- en productontwikkeling. "Het gaat om markt- en materiaalkennis,  verbinden en doorpakken." Zijn partner Inge is kwaliteitsmanager: "Niet alleen producten vragen om kwaliteitscontrole, maar ook de organisatie en communicatie. Op alle fronten de hoge standaarden bewaken en voortdurend verbeteren, dat is de uitdaging", aldus Inge.

Cultuur
Bij de aanstelling van Pavel Rajman is Jess niet over een nacht ijs gegaan. "Het is voor ons heel belangrijk dat een medewerker in het team past, bij onze cultuur. Pavel ontmoetten we vaak tijdens beurzen en vanaf het begin klikte het tussen ons. Hij is bovendien in staat ons netwerk op een goede manier te onderhouden en uit te breiden. De afgelopen jaren hebben we deelgenomen aan veel internationale beurzen. Dat is heel goed geweest, we hebben inmiddels agenten in dertien landen, wereldwijd. Pavel gaat zich richten op Nederland, om vanuit de thuisbasis de contacten in de retail op te pakken en verder uit te bouwen. De projectmarkt blijft mijn verantwoordelijkheid."

Vooruitstrevend
Ruim twintig jaar geleden kwam Pavel Rajman vanuit Tsjechië naar Nederland, voor de liefde. "In Tsjechië ben ik breed opgeleid, van het ontwerpen van meubels tot de productie. In Nederland kon ik
direct in de meubelbranche aan de slag, bij een bedrijf in Culemborg. In eerste instantie in de productie vanwege de taalbarrière, maar ik heb hier dertien jaar gewerkt, veel verschillende dingen gedaan en ben uiteindelijk in de verkoop terechtgekomen. Nederland is in Europa een van de koplopers in de meubelbranche. Ten opzichte van de buurlanden bijvoorbeeld, lopen we wat ontwerp en ontwikkelingen betreft twee tot drie jaar voor. Natuurlijk, Italië is het land van design
maar Nederland loopt niet ver achter. En ook Jess is vooruitstrevend in het strakke design: rechte, eenvoudige belijningen en eerlijke materialen."

Potentie

Nadat het Culemborgse familiebedrijf een aantal jaren geleden dichtging, kwam Pavel na wat omzwervingen terecht bij een bedrijf in Waalwijk. Daar werd door de coronacrisis het contract helaas niet verlengd. "En toen belde Maarten. Ik was ook in gesprek met een andere fabrikant, maar ik zie heel veel potentie in Jess en met mijn ervaring kan ik hier toegevoegde waarde bieden. Al mijn kennis wil ik inzetten om Jess ook in Nederland naar een hoger plan te tillen."

Huisshow
Tijdens de Jess huisshow, die plaatsvindt van 13-16 september in het eigen pand in Oss, kunnen relaties kennismaken. Maarten: "Door de omstandigheden kunnen we elkaar nu niet ontmoeten op beurzen, dus nodigen we onze Nederlandse, Duitse en Belgische klanten uit om naar ons toe te komen. Om de nieuwe collectie te bekijken en om kennis te maken met Pavel."

Meer informatie:
Jess
Ketelmeer 12
5347 JX Oss
+31 412 63 90 92
www.jessdesign.com
[email protected]