Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gloednieuw project in het Belgische Malmedy

Viersterrenhotel ingericht met Mobitec-zitjes

Sinds enkele maanden is Malmedy een gloednieuw viersterrenhotel rijker. MyHotel is terug te vinden op de voormalige terreinen van papierfabriek Steinbach, aan de oevers van de Warche. Onze partner Jee-Bee stond in voor de volledige renovatie en richtte het hotel in met onze collecties Soft & Soda en Moods.

My Hotel telt 84 kamers, een restaurant, een wellnesscentrum en een seminarieruimte.

De marketing dame van Mobitec, Joana Sarlette, ging ter plaatse om dit project in detail voor te stellen. Daar ontmoette ze Valérie China, directeur van MyHotel, en Bruno Polizzotto, mede-oprichter van Jee-Bee gevestigd in Verviers.

Eerst en vooral, vanwaar de naam MY HOTEL?
V. China: We hebben lang en hard nagedacht over een goede hotelnaam. Met de MY van MyHotel bedoelen we verschillende dingen. De Engelse ‘my’ roept een gevoel van samenhorigheid op: ‘mijn hotel’, een plek waar ik me goed voel, waar ik graag naartoe ga.

Maar het is ook de samentrekking van Malmedy. De eerste en de laatste letter van de stadsnaam vormen de lettergreep MY. Het was erg belangrijk voor ons om aan de hand van de naam onze stad in the picture te plaatsen.

Hoe is dit hotelproject tot stand gekomen? 
V. China: We staan hier op de voormalige terreinen van papierfabriek Steinbach. Toen de molen sloot, bleef het domein verlaten achter tot het werd overgenomen door onze hoofdaandeelhouder, Roger Gehlen. Hij richtte Intermills op. Een site met eerst een congrescentrum, feestzalen en dan de bioscoop MovieMills. Daarna kwam het project voor een theaterzaal op tafel. Hét element dat nog ontbrak als aanvulling op al deze infrastructuur en de stad Malmedy in het algemeen? Een hotel!

In Malmedy zijn er veel kleine hotels, B&B’s, gîtes, maar er was een gebrek aan een hotel met een grote capaciteit die in staat was om grotere groepen te ontvangen. Vroeger waren grote groepen verplicht om zich te verspreiden over meerdere locaties of om verderop te overnachten.

En tussen de meubels vinden we dus Mobitec-zitjes…
B. Polizzotto: Ja, inderdaad! Vanaf het begin was er bij de eigenaar een voorliefde voor lokale en regionale leveranciers. We dachten meteen aan Mobitec, dat naast een lokaal bedrijf ook een kwaliteitspartner is waar we kunnen op rekenen. De architect kende en apprecieerde het merk, de keuze was dus snel gemaakt.

In de kamers vinden we de Soft & Soda-collectie. Waarom deze keuze?
B. Polizzotto: Ten eerste wilden we écht zitcomfort. De kwaliteit van stoelen of zetels in een hotelkamer is zeer belangrijk, omdat het de algemene standing van het hotel weerspiegelt. Bovendien heeft Soda een atypische look. Ze zijn net iets anders dan de stoelen die u overal ziet. Hun uiterlijk viel bij iedereen meteen in de smaak!

Ook het restaurant is een zeer belangrijk onderdeel van het hotel…
V. China: Zeker weten! Het is dan ook toegankelijk voor het grote publiek en niet alleen voor onze gasten. We hebben ondertussen al heel wat trouwe klanten uit de regio, die onze kaart erg op prijs stellen!

U koos voor de stoelen Mood#91 en Mood#95 om deze ruimte in te richten. Waarom precies?
B. Polizzotto: Omdat ze comfortabel zitten en omdat hun look ons beviel! Ze zijn modern, maar ook niet té en ze zorgen voor die warme touch die we zochten.

U koos ook voor een mix van verschillende tinten en afwerkingen…
B. Polizzotto: Ja, met zoveel stoelen in éénzelfde ruimte wilden we elke vorm van eentonigheid vermijden!

V. China: Slecht één type stoel zou voor een kantine-effect zorgen en dat wilden we dus niet.

B. Polizzotto: Belangrijk om op te merken: we hebben geen verschillende kleuren gemengd. Iets wat ook al even niet meer in de mode is. In plaats daarvan speelden we met variaties in dezelfde kleurengamma’s. En het resultaat mag er best wezen.

Het hele interview lees je hier
Bron: Mobitec

Publicatiedatum: