Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ontwerper maakt lampen naar aanleiding van het lezen van een boek

De Japanse kunstenaar Yuko Nishikawa hangt geperforeerde lampen van papier-maché-stijl aan het plafond om dromerige composities te creëren in haar You See a Sheep-project.

De pastelkleurige verlichtingscollectie, genaamd You See a Sheep, bestaat uit een reeks amorfe hanglampen en vazen ​​geïnspireerd op fantasmagorische concepten.

Elke lamp herbergt een lichtbron in de handgemaakte keramische schaal, die met een dunne metalen draad aan het plafond is opgehangen.

Zoals de ontwerper uit Brooklyn uitlegde, haalt de collectie inspiratie uit twee boeken: The Little Prince van Antoine de Saint-Exupéry en Model T Frankenstein van Hideo Furukawa.

In het eerste verhaal vraagt ​​de prins de verteller om hem een ​​schaap te tekenen. Niet in staat dit te doen, presenteert de verteller hem in plaats daarvan een tekening van een doos, waarin hij beweert dat het schaap waar hij om vroeg binnen is.

De openingszin van het tweede verhaal van Furukawa is "Je ziet een geit", wat suggereert dat het alleen in onze perceptie is dat de geit bestaat.

'Drijvende voorwerpen omringen je. Je vraagt ​​je af of jij ook in de ruimte, of misschien wel in het water, drijft', zei de ontwerper. 'De zwaartekracht, de horizon en de randen van de kamer verdwijnen. Je bent gelukkig.'

Lees hier het complete artikel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven