Eerste staking online warenhuis

Voor het eerst in de geschiedenis wordt er gestaakt bij een oer-Hollands online warenhuis, gespecialiseerd in woonaccessoires, meubels en mode. De medewerkers van het distributiecentrum in Maurik hebben maandagmiddag het werk neergelegd, nadat het ultimatum voor een goed sociaal plan was verlopen.De vakbond heeft al drie keer met Wehkamp onderhandeld over een sociaal plan voor de 82 medewerkers die hun baan verliezen bij de aangekondigde reorganisaties. Vorige maand kondigde Wehkamp ook al aan dat zij de meubeldistributie vanuit Maurik gaan stoppen.

De omzetten bij bol.com en Coolblue stijgen tijdens de coronacrisis, ook Wehkamp gaat hierin mee. "Wij zien onze online verkopen stijgen en dan de koopkracht toeneemt bij de consumenten", laat Jennita van Herrikhuijzen van Wehkamp weten. De Britse eigenaar van Wehkamp, de private equity-groep Apax Partners, wil het distributiecentrum in Maurik sluiten en verkopen. Daarnaast verplaatst het de fotostudio in Zwolle. De reorganisatie treft ook het hoofdkantoor en deels het distributiecentrum in Zwolle.

Wehkamp gaf de volgende reactie:

"De beoogde organisatieaanpassingen binnen Wehkamp zijn nodig om in te kunnen blijven spelen in een sterk veranderende en extreem competitieve markt. Stilstand betekent ook in de onlinewereld achteruitgang. FNV lijkt aan dit feit voorbij te gaan door niet in gesprek te willen over het sociaal plan voor deze organisatieaanpassingen. Wehkamp probeert naar haar mening constructieve gesprekken te voeren met de vakbonden over het sociaal plan voor de beoogde organisatieaanpassingen. Deze aanpassingen moeten leiden tot een wendbare en efficiënte organisatie en een betere concurrentiepositie. Wehkamp heeft zich ingespannen om tot een goed sociaal plan te komen. Daartoe heeft Wehkamp ook meerdere voorstellen aan de vakbonden gedaan. Binnen dat sociaal plan staat de begeleiding van medewerkers naar ander werk centraal en daarvoor wil Wehkamp zich maximaal inzetten. FNV heeft op haar beurt echter geen concrete tegenvoorstellen gedaan en dat is niet alleen teleurstellend, maar ook niet in het belang van de medewerkers en het bedrijf. Hierdoor duurt de periode waarin sommige werknemers in onzekerheid verkeren onnodig lang."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven