Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Het slaappatroon van Amazon CEO Jeff Bezos

Jeff Bezos blijkt een onverbiddelijke ambassadeur van slaap te zijn. In heel wat interviews vertelde Amazon’s top-CEO hoe zijn slaappatroon eruitziet. Graag zetten wij deze even voor jou op een rijtje.Vroeg gaan slapen & vroeg opstaan
Als we het woord CEO te horen krijgen, denken we vaak aan hardwerkende mensen die wekelijks zo’n 55 werkuren kloppen en weinig tijd over houden om te slapen. Toch bewijst Jeff Bezos het tegendeel. “Ik ga vroeg slapen en sta vroeg op”, zegt hij. “En ik zorg dat ik 8 uur slaap per nacht heb.”

Toch geeft Bezos toe zich niet altijd te kunnen houden aan zijn regime: “Als ik van tijdzone verander, is het niet altijd mogelijk om die uren te halen, maar ik ben er toch op gefocust. Als ik 8 uur slaap, kan ik beter denken, heb ik meer energie en ben ik beter gezind.”

Quality time
In de ochtend houdt Bezos zich ook aan een vast ritueel: “Ik vind het leuk om de krant te lezen en koffie te drinken. Ik geniet ervan om te ontbijten met mijn kinderen voor ze naar school vertrekken. Die quality time is erg belangrijk voor me."

Meetings in de morgen
De belangrijkste meetings zet Bezos altijd om 10u: “Meetings die het meeste IQ vragen, doe ik altijd voor de middag. In de ochtend is mijn hoofd nog fris. Hoe later op de werkdag, hoe meer mijn hersenen belast zijn met werk gerelateerde zaken. Daarom komt alles wat mentaal een uitdaging vormt aan bod om 10u.” Als hij vermoeid wordt, trekt Bezos er onverbiddelijk de stekker uit. Op het einde van de dag probeert hij dan ook geen belangrijke beslissingen meer te nemen. “Tegen 17 uur heb ik al het gevoel dat ik niet meer helder kan nadenken. Ik schuif dan alles door naar de volgende ochtend om 10 uur”.

Filosofie
Bezos hecht dus veel belang aan zijn slaap en algemene gezondheid: “Als je fysiek niet goed zit, kan je geen optimale beslissingen nemen”, meent hij. 

Bron: Revor Bedding


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven