Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur en eigenaar van ZTaHL by Dijkos

Bart van Dijk: "Het ging niet om geld verdienen, we wilden de horeca helpen"

Voor veel lezers van Wonen360 is het (bijna) vakantie. In de week voordat ons nieuwsplatform met reces gaat (van ma. 27 juli t/m vr. 7 augustus verschijnt de nieuwsbrief niet), leggen we een aantal ondernemers dat actief is in de interieurbranche verschillende 'prangende' vragen voor. Het afgelopen halfjaar was voor veel bedrijven een periode om nooit te vergeten. De eerste maanden was er nog geen vuiltje aan de lucht, scoorde (vrijwel) iedereen mooie omzetten. Toen kwam daar opeens die akelige corona door de lucht zweven...

Vandaag is Bart van Dijk aan het woord. Hij is algemeen directeur van ZTaHL by Dijkos, producent van designmeubels.Hoe kijk je terug op het afgelopen half jaar?
"Op bewogen maanden. In de eerste paar weken zakte de omzet helemaal weg, met 2/3 deel. Dat was schrikken, want dat hebben we nooit mee gemaakt. We zijn toen na gaan denken, omdat de producten die we voor de outdoormarkt maakten wel doorliepen. Ook zijn we aan de gang gegaan met verlengstukken en kuchschermen. We hadden daar twee modellen voor gemaakt. Toen hebben we PMP Furniture gebeld en het verhaal uitgelegd. Die zijn meteen komen kijken en samen hebben we een model bedacht.

Wij waren vervolgens samen van mening dat - omdat de horeca zo hard getroffen werd - we de producten zo scherp mogelijk moesten aanbieden. Het ging niet om geld verdienen, maar om de horeca weer op gang te krijgen. Dat vonden we belangrijker.
Wij hebben de producten ook laten zien bij De Arend Horeca Meubilair, die stonden er hetzelfde in. Evenals Jos ten Berg. Zo hebben we met z'n allen de verkoop gedaan. We merkten daarnaast al gauw dat er bij kantoren ook interesse was voor de producten."

Met de wetenschap van nu…: wat had je anders gedaan in de afgelopen zes maanden?
"Ik denk dat ik niet veel anders had gedaan."

Is er een bedrijf waaraan je je spiegelt?
"We spiegelen ons niet echt aan bedrijven. Denken wel aan samenwerken, omdat je door een goede samenwerking samen sterker kunt worden."

Hoe zie je het komende half jaar?
"We zien de komende maanden positief tegemoet omdat de winkels nu weer draaien en veel mensen niet met vakantie gaan en aan hun huis dingen gaan doen."

Wat moet je als ondernemer beslist niet doen?

"Ik denk dat het belangrijk is dat je probeert bij je personeel de rust te houden."

Waar breng je de komende vakantie door?

"Wij hebben de vakantie een jaar verzet, blijven dit jaar waarschijnlijk in Nederland. Her en der hebben we al van veel mensen leuke tips gehad."

Meer informatie:
ZTaHL by Dijkos
Energielaan 2a
5405 AD Uden
0413-265429
[email protected]
www.ztahl.com