Voor veel lezers van Wonen360 is het (bijna) vakantie. In de week voordat ons nieuwsplatform met reces gaat (van ma. 27 juli t/m vr. 7 augustus verschijnt de nieuwsbrief niet), leggen we een aantal ondernemers dat actief is in de interieurbranche verschillende 'prangende' vragen voor. Het afgelopen halfjaar was voor veel bedrijven een periode om nooit te vergeten. De eerste maanden was er nog geen vuiltje aan de lucht, scoorde (vrijwel) iedereen mooie omzetten. Toen kwam daar opeens die akelige corona door de lucht zweven...

Vandaag is Lens Nekeman aan het woord. Hij is algemeen directeur van Interfloor Tapijt Vinyl Project.

Hoe kijk je terug op het afgelopen half jaar?
Lens: "Het afgelopen half jaar is duidelijk gebleken dat onze branche grotendeels weinig last heeft gehad van de coronamaatregelen dankzij veel consumenten die aan huis gebonden waren en daardoor aan hun interieur gingen denken. Pessimisme en angst zijn altijd een slechte raadgever, de aanhouder wint altijd en de actieve offensieve ondernemer wint ook altijd."

Met de wetenschap van nu…: wat had je anders gedaan in de afgelopen zes maanden?
"Interfloor heeft zoals altijd haar collectie uitgebreid en we zijn blijven ontwikkelen, er komen dit jaar nog vele prachtige en commerciële uitbreidingen van onze tapijt- en vinylcollecties. Onze buitendienst is vanaf dag een met gepaste maatregelen en in overleg met hen onze klanten blijven bezoeken. De klanten waren ook met gepaste maatregelen geopend dus gezamenlijk kon de trein blijven rijden."

Is er een bedrijf waaraan je je spiegelt?
"Wij spiegelen ons aan onze historie van tegen de 200 jaar, in al die tijd zijn er allerlei kansen en bedreigingen geweest, van de uitvinding van de stoomtrein die een verandering bracht voor de mattenschippers die mijn voorvaderen waren, twe oorlogen, vele crises etc etc. De aanhouder wint en vol vertrouwen en optimisme vol gas vooruit met ons team. Dit heeft ons tot de overtuigend marktleider in tapijt en vinyl gemaakt."

Hoe zie je het komende half jaar?
"Als ondernemer moet je altijd in kansen denken, oppassen om je vooral niet door blitse theorieën  te laten verleiden om een koers waarop jij vertrouwd en waarmee je bedrijf succesvol is gebleken te veranderen. Je bedrijf eerlijk en duidelijk voor eenieder weldoordacht te leiden."

Wat moet je als ondernemer beslist (niet) doen?
"Respect voor je team, voor je klanten en voor je leveranciers. Agressief ondernemerschap is slecht voor je persoonlijke en bedrijfsgezondheid."

Waar breng je de komende vakantie door?
"De komende vakantie breng ik deels thuis en deels in de Alpen door, mits de omstandigheden een buitenlands verblijf zonder risico toelaten."

Meer informatie:
Interfloor Tapijt Vinyl Project 
Adelaarstraat 6
8064 AH Zwartsluis
tel: 038-3866222
info@interfloor.nl
www.interfloor.nl