Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Collectie Laufen geïnspireerd op vormen van geluidsgolven in water

De Sonar-collectie van Laufen, die onthuld werd tijdens de Milaan Design Week 2017, bestaat uit een ongeëvenaarde reeks sanitairproducten en badkamermeubelen met een vernieuwende en verfijnde vormgeving waarvan de uitvoering te danken is aan de combinatie van de creativiteit van ontwerpster Particia Urquiola en het ultradunne, extra sterke SaphirKeramik van de Zwitserse fabrikant. Deze originele wastafels creëren nieuwe designmogelijkheden en in de loop der jaren werd de serie aangevuld met een variëteit aan ontwerpen, van vrijhangende wasbakken tot toiletpotten, bidets, badkuipen en meer.Voor het ontwerp van de Sonar-collectie van Laufen liet Patricia Urquiola zich inspireren door de kracht van het architectonisch minimalisme en de dynamiek van geluidsgolven in water. Er werd een kenmerkende D-vorm gecreëerd met een driedimensionale textuur en dunne, verfijnde randen. Aan de binnenzijden zijn de oppervlakten strak en glad afgewerkt met als resultaat een slank maar tegelijk ook robuust ontwerp met een elegante en evenwichtige uitstraling.

Deze prachtige vormgeving wordt mogelijk gemaakt door het innovatieve SaphirKeramik van deze fabrikant dat nieuwe esthetische mogelijkheden schept. Dankzij dit materiaal is een hoekradius van slechts 2 tot 3mm haalbaar in plaats van de gebruikelijke 7 mm. Hierdoor kunnen zelfs in de kleinste badkamers dubbele wastafels worden geplaatst. Deze nieuwe mogelijkheden gaan echter niet ten koste van de capaciteit van de wasbak noch van de badkamerindeling.

Een verdere verkenning van de mogelijkheden van SaphirKeramik heeft geresulteerd in nieuwe aanvullingen op de Sonar-lijn, waaronder een vrijstaande wastafel, die bevestigd aan de wand de vloeiende vormgeving van deze collectie verder versterkt en de indruk geeft te zweven.

De bekende waskommen, wastafels en baden, met hun schuin aflopende wanden, zijn nu aangevuld met een wastafel van 600mm breed en een compacte dubbele wastafel van 100mm breed, die zowel hangend aan de muur kunnen worden bevestigd of op een meubel kunnen worden geplaatst. Deze nieuwe producten kunnen worden gecombineerd met geometrisch vormgegeven badmeubelen, die de unieke vorm van de waskommen niet alleen goed tot hun recht laten komen maar tevens verkrijgbaar zijn in een scala aan exclusieve metallic afwerkingen, zoals goud, koper en titanium, evenals in nero marquina, een zwarte marmersoort met kenmerkende witte aderen.

De strak vormgegeven, ovale vrijstaande badkuip van Sonar, die 1.600x815x535 meet, is vervaardigd uit het materiaal Marbond.. De buitenkant is afgewerkt met de kenmerkende geluidsgolvenstructuur. Nog unieker is het feit dat dit bad is uitgevoerd met een geïntegreerde kraanrichel. De ronde schaal, die lijkt te balanceren op de badrand, biedt daarnaast plaats aan verzorgingsproducten, Ook werden er een hoofd- en rugsteun aangebracht, die het comfort van deze badkuip nog verder verhogen.

Naast een nieuw bidet werden er ook een nieuwe staande en hangende toiletpot aan de Sonar-collectie toegevoegd. Beide zijn uitgevoerd in de kenmerkende D-vorm, randloos en eenvoudig schoon te maken. De ontwerpen zijn taps toelopend naar de voorzijde waardoor zij een lichte uitstraling krijgen.    

Bron: Designboom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven