Op bedrijfsreportage bij Michel Oprey & Beisterveld

"De 4500 m2 grote showroom in Vianen staat volledig in dienst van onze dealers"

Michel Oprey & Beisterveld heeft in Vianen de grootste showroom op het gebied van natuursteen en keramiek in Europa staan. Het imposante gebouw dient als inspiratiebron voor bezoekers, veelal consumenten die door dealers worden doorverwezen om met eigen ogen te zien wat er allemaal verkrijgbaar is. Een uitbundige presentatie van alle materialen toont aan dat groot, groter, grootst helemaal in is. Tijd om marketingman Rolf Keulen eens aan de tand te voelen.Als je de 4500 m2 grote toonzaal van Michel Oprey & Beisterveld binnenwandelt, moet je je pas inhouden om alles eerst goed op je in te laten werken. Imposant is het eerste dat in je opkomt. Op de verdiepingen liggen vele tientallen, zo niet honderden vloeren van natuursteen en keramiek te pronken. "Deze showroom staat volledig in dienst van onze dealers. Hier kunnen hun klanten inspiratie opdoen, maar niets kopen. De order laten we door onze dealers afhandelen.”

In de showroom in Vianen tref je als bezoeker ook tal van volledig ingerichte kamers en badkameropstellingen aan. Maar ook een speciale architectenruimte waar de projectadviseurs alles weten van de betreffende merken en direct in contact staan met de fabriek. "We zitten steeds meer met de architect bij de projecten, dat is voor ons een groeiend segment binnen het bedrijf", vertelt Rolf.Buiten bevinden zich 3500 m2 aan showtuinen waarin de materialen in grote vlakken zijn verwerkt, zodat de natuurlijke nuance volledig tot zijn recht komt Michel Oprey & Beisterveld heeft de mooiste selectie natuursteen en keramiek in huis. "In alle denkbare verschijningsvormen en voor diverse toepassingen. Hieraan worden voortdurend producten toegevoegd die wij op onze reizen door de hele wereld ontdekken en waarvan de verdere ontwikkeling door ons intensief wordt begeleid."

Het bedrijf voert het meest uitgebreide assortiment natuursteen en keramiek van de Benelux. "Omdat wij zowel natuursteen als keramiek verkopen, kunnen wij iedereen objectief informeren. We staan onder geen enkele commerciële druk om de klant een bepaalde richting in te duwen. De klant kiest uiteindelijk voor het product dat het beste bij hem of haar past."Nieuwe formaten en afwerkingen worden door het bedrijf met zorg uitgekozen, passend bij de trends van het moment of juist met een tijdloos karakter. De exclusiviteit van de producten wordt gegarandeerd door de jarenlange relaties die Michel Oprey & Beisterveld met haar toeleveranciers onderhoudt. "Onze collectie wordt uitsluitend via de erkende vakhandel aangeboden. Toch vervullen wij in de markt een belangrijke adviesfunctie richting architecten, aannemers, projectontwikkelaars en overheidsinstanties, maar zeker ook richting particulieren."

Neolith Urban Boutique
Michel Oprey & Beisterveld is exclusief distributeur van Neolith, een onverslijtbare technische innovatie. De pionier in XXL-formaten met een zeer geringe dikte. Een compact en robuust resultaat met lange levensduur en geschikt voor oneindig veel toepassingen binnen en buiten. Met een ruime keuze uit marmers, metalics, houtsoorten en cement designs. "Naast het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam hebben we vorig jaar oktober de Neolith Urban Boutique geopend. Op 250 m2 vloeroppervlak presenteren we daar de hele collectie van de Spaanse producent TheSize, in totaal zo'n 800 m2. Het is een nieuw ontwikkelde concept-store die de klantervaring centraal stelt en de traditionele showroom opnieuw vormgeeft om deze te veranderen in een tot de verbeelding sprekende expositieruimte. De beste manier om het potentieel van een materiaal echt te begrijpen, is als je het kunt bekijken in mooie ruimtes met realistische ontwerpen. We willen laten zien hoe het publiek - uiteenlopend van architecten tot eigenaren van badkamerspeciaalzaken - de oppervlakken echt kan toepassen in allerlei concrete settings."

Logistieke hart
In Echt is het logistieke hart van het bedrijf, dat in 1968 is opgericht, te vinden. Op deze locatie is naast de showroom van ruim 2000 m2 en de meer dan 3000 m2 aan showtuinen ook de voorraad opgeslagen. De onderneming, waar meer dan 100 werknemers in dienst zijn, is geen prijsvechter of -stunter. "We zijn vooral vernieuwend, trendsetters en pioniers. Als Michel Oprey & Beisterveld zijn we al meer dan 50 jaar een grote speler op het gebied van natuursteen en keramiek met connecties over de hele wereld. Wij weten waar het beste materiaal is te vinden, gaan altijd voor kwaliteit. Ook op het gebied van onze dienstverlening. We staan altijd voor onze dealers klaar en hebben de logistiek volledig in eigen hand."Michel Oprey & Beisterveld is vooral actief in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk, maar heeft eigenlijk door heel Europa klanten. "We streven altijd een gezonde groei na, doen alleen maar dingen waarvan we verstand hebben en houden ons niet met bijzaken bezig. We ontzorgen onze klanten zoveel mogelijk.", zegt Rolf tot besluit.

Meer informatie:
Michel Oprey & Beisterveld
www.mo-b.nl
info@mo-b.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.