Fluwelen stoelencollectie wordt bijeen gehouden met houten stokken

Ontwerpers Marija Puipaitė en Vytautas Gečas hebben een wel hele bijzondere meubelcollectie ontworpen: meerdere fluwelen stoelontwerpen die bij elkaar worden gehouden door talrijke houten stokken.De meubelserie, getiteld Envisioned Comfort, bestaat uit een zadelstoel, een fauteuil, een kruk en een consoletafel.

De basis van elk ontwerp bestaat uit een structuur van talrijke beukenstokken die bij elkaar worden gehouden met hout-en-messing gespen. De stokken zijn op verschillende lengtes gesneden om golvende, ergonomische oppervlakken te vormen die passen bij de vorm van het lichaam van de gebruiker.

Elke paal dringt door in de fluwelen bekleding die aan de bovenkant is bevestigd en is bedekt met koperen "knopen", wat resulteert in een effect dat lijkt op een traditionele getuft bank of hoofdeinde.

Zoals de ontwerpers uitleggen, nodigt de "ritmische" constructie kijkers uit om de zorgvuldig vervaardigde elementen van het ontwerp te bewonderen.

Het Litouwse duo kwam samen om de collectie te creëren nadat ze waren uitgenodigd om een ​​bijdrage te leveren aan een tentoonstelling met als thema 'fantasie', samengesteld door de Israëlische ontwerper Erez Nevi Pana .

Puipaitė creëerde de zachte bekleding terwijl Gečas de houten structuur ontwikkelde. Door hun twee ontwerppraktijken samen te voegen, vond het duo een gemeenschappelijk punt "waar de constructie een vloeiende vorm definieert en vormt tot een ergonomische entiteit".

Het naast elkaar plaatsen van pluche stoelen van stof tegen stevige, gerasterde structuren was "een puur technische oplossing voor het verbinden van zachte en harde delen", vertelde Puipaitė aan Dezeen.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven