Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lisa de Vries van Restricted Designs: "Binnen een half jaar is mijn klantenbestand vervijfvoudigd"

Nog geen jaar geleden werkte Lisa de Vries voor een van de grootste veilinghuizen in Europa. Maar eind vorig jaar hakte ze de knoop door. "Ik ging niet meer altijd met plezier naar mijn werk en heb toen besloten mijn baan op te zeggen", vertelt Lisa. "Daarna was ik dagelijks was ik opzoek naar vacatures die mij interesseerden."


Lisa de Vries van Restricted Designs.

Er kwam dankzij de coronacrisis geen baan op haar pad, ze is toen haar hobby verder gaan oppakken. "Al jaren was ik samen met mijn moeder bezig met het opknappen van oude designmeubels. We struinden kringloopwinkels en alle marktplaatsen af om zo de juweeltjes weer op te knappen. Door de vele tijd die ik had ging ik hier weer meer aandacht aan geven."

Werspot
"Op den duur kwamen er steeds meer meubelstukken bij en toen heb ik besloten om er enkele te koop te zetten. Deze waren binnen mum van tijd weg. Op deze manier had ik door dat er markt voor was. Eerst verkocht ik ze een beetje via Marktplaats en Facebook, later ging ik mezelf ook aanbieden op Werkspot."


In de huiskamer moest Lisa ruimte maken voor haar twee industriƫle machines, dus er bleef niet veel leefgedeelte over.

Klanten vervijfvoudigd
"In het begin kon ik het allemaal doen in mijn woonkamer in mijn toenmalige woning, tegenwoordig in mijn nieuwe bedrijfspand. Via Werkspot bleven er maar aanvragen binnenstromen, op een gegeven moment had ik de positie om een keuze te maken welke opdrachten ik ging aannemen en welke niet. Toen heb ik besloten om mezelf te specialiseren in hetgeen wat ik leuk vind, de herstoffering van meubilair. Het blijkt dat de vraag hiernaar zo groot is dat ik in een half jaar tijd vervijfvoudigd ben in mijn opdrachten."

In het afgelopen half jaar heeft ze, zoals ze het zelf beschrijft, een fijne klantenkring opgebouwd. "Het leuke is dat klanten terugkeren als ze een meubelstuk in een nieuw jasje willen hijsen. Zo ook de design handelaren komen vaak terug met de vraag of ik hun handelswaar wil opknappen. Dit doe ik met alle plezier."


Een deel van het nieuwe atelier van Lisa. 

Toekomst
"Nu ik net in een nieuw pand zit met mijn bedrijf wil ik dit de komende tijd gereedmaken voor de toekomst. Het is een pand op de groei en hier wil ik een mooi atelier van maken. De wens is natuurlijk om over vijf jaar een leuk team te hebben met stoffeerders en op kantoor gezellige mensen voor de administratie. Nu krijg ik nog veel hulp van familie maar dit zal binnenkort wel veranderen."

Meer informatie:
Restricted Designs
www.restricted-designs.nl
[email protected]