Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Architecten onthullen ontwerp stadion Feyenoord

Nederlandse architectuurstudio OMA  en landschapsarchitect LOLA hebben het vernieuwde ontwerp onthuld voor het Feyenoord Stadion. Dit zal het grootste stadion van Nederland worden.Het stadion, dat de nieuwe thuishaven wordt van Feyenoord, komt aan de Nieuwe Maas te liggen. Dit als onderdeel van het masterplan van OMA voor de herontwikkeling van Rotterdam Zuid.

In samenwerking met landschapsarchitect LOLA ontwierp de Rotterdamse architectuurstudio het stadion om te integreren in de herontwikkelde wijk. De belangrijkste manier waarop dit wordt bereikt, is door de hal van het stadion te verhogen en het een publiek toegankelijke ruimte te maken.

"De kern van het ontwerp is de centrale positie van het stadion in Rotterdam Zuid en de relatie met de rivier de Nieuwe Maas", legt OMA's managing partner David Gianotten uit aan Dezeen.

"Door het publieke domein van het stadion op te tillen, hebben we een nieuw balkon over de rivier gecreëerd, waarop het nieuwe stadion zijn iconische positie inneemt."

Feyenoord Stadion wordt gebouwd ter vervanging van het huidige stadion uit de jaren dertig, dat bekend staat als De Kuip. OMA heeft geprobeerd de vorm en het gevoel van het historische stadion te integreren in het nieuwe ontwerp.

Het stadion zelf zal een complete kom zijn, die De Kuip weerspiegelt, met 12 betonnen kernen die een stalen diagramstructuur ondersteunen die het dak en de tribunes ondersteunt. Binnen hebben alle stoelen binnen de tribunes met drie niveaus een ononderbroken uitzicht op het veld.Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven