Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Karin Lijmbach: 'Het is een Gelderlander'

Maandag plaatsten we een oproep namens Saskia Meulendijks uit Rotterdam. Zij heeft van haar moeder een bankstel (bank en twee stoelen) geërfd waarvan ze de herkomst niet weet. Die probeert ze via ons nieuwsplatform te achterhalen. Dat lijkt gelukt.

Het enige dat Saskia wist is dat het bankstel uit een (inmiddels failliete?) meubelfabriek uit Venlo komt en dat haar moeder het in de 70'er jaren opnieuw heeft laten bekleden met stof van De Ploeg. Volgens haar moest het gaan om een bankstel van Artifort, Topform of Leolux?

Of het uit de fabriek van Leolux komt, dat weet PR- en communicatiemanager Antal Nemeth van Leolux niet zeker. "Het zou kunnen. Het heeft veel weg van een model uit het begin van de jaren '60 ('62/'63). Dat het niet identiek is, zou te maken kunnen hebben met de herstoffering. Aan de andere kant waren er in die tijd veel modellen die slechts kort in collectie waren. En omdat ze (net als nu) op bestelling gemaakt werden, waren er ook nog eens vele uitvoeringen c.q. varianten. Ik kan het dus niet met 100% zekerheid zeggen, maar het zou van Leolux kunnen zijn", laat Antal weten.

Karin Lijmbach van Karmijn Agenturen is zeker van haar zaak. "Deze bank is van Gelderland", reageert ze stellig. "Mijn ouders hadden deze ook en destijds ook twee keer laten herstofferen omdat de zit en comfort zo fijn was.
Mijn ouders hielden van modern en toen de stof op was kwamen er op de markt veel pompeuzere modellen of nog erger de eiken lompe meubelen uit Oisterwijk...
Mijn ouders komen uit de tijd van Pastoe en de Ploeg en Spectrum en Gelderland, dat waren destijds de modernisten", aldus Karin.

Reageren? leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven