Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het onwaarschijnlijke huwelijk tussen twee professionele keukenbouwers

Jarenlang ben je elkaars grote concurrenten. Maar op een dag zie je in dat samenwerken uiteindelijk meer loont dan in elkaars vaarwater te blijven zitten.
Aan beide kanten van rivier De Leie in België worden sinds jaar en dag professionele keukens op maat en selfservice installaties gebouwd, zowel door Maes Inox als door Bossuyt Grootkeukens. Beide toonaangevende bedrijven wisselden onderling jarenlang de hotseat in dit specifieke marktsegment. Sinds 2 juni slaan beide spelers de handen in elkaar en wordt de nieuwe groep, onder de naam Bossuyt, afgetekend marktleider in België. "Ondanks de zware impact van de coronacrisis, geloven wij sterk in de toekomst van de horeca, die gekenmerkt wordt door een ongelofelijke veerkracht en creativiteit. Door onze krachten te bundelen, staan wij sterker dan ooit om de sector hierin te ondersteunen", aldus zaakvoerder Karl Bossuyt.

De directie van beide bedrijven hebben de handen ineen geslagen.

In deze bijzonder uitdagende tijden voor alle ondernemers, en in het bijzonder de horeca, kunnen Bossuyt Grootkeukens en Maes Inox toch met positief nieuws uitpakken. Wie denkt dat beide bedrijven tijdens de coronacrisis hebben stilgezeten, slaat de bal mis. Intense concurrentie wordt ingeruild voor een strategisch partnership. Door de handen in elkaar te slaan, trekt het nieuwe Bossuyt volop de kaart van de toekomst. Door de gecombineerde knowhow, complementaire productgamma’s en eigen lokale productie is Bossuyt de enige professionele keukenbouwer in België die in-house een unieke oplossing kan uitwerken op maat van elke klant.   

Tientallen sterrenchefs hebben de voorbije jaren hun weg gevonden naar een Ben Martin© of InduChef© maatwerkfornuis. Ook internationaal werden er reeds indrukwekkende projecten gerealiseerd. Onder het motto 'custom kitchens for professional chefs' mikt Bossuyt echter niet enkel op de sterrenzaak, maar ook op de bistro-, brasserie- en bedrijfskeukens, traiteurs, feestzalen, onderwijs– en zorginstellingen.

"Door de samensmelting telt BOSSUYT vanaf heden een 65-tal werknemers, actief in ontwerp,  productie, installatie en dienst na verkoop", aldus Michiel Meire. "We ontzorgen onze klant volledig bij de realisatie van zijn project, zodat de chef en zijn team zich kunnen focussen op hun passie in de voor hen op maat gemaakte keuken."

Na een transitieperiode zullen alle activiteiten van Bossuyt ondergebracht worden in de huidige bedrijfsgebouwen in Kuurne. Steven Bossuyt: "Er wordt een gloednieuw logistiek centrum opgetrokken door de verdubbeling van de productiecapaciteit. We doen ook de nodige  aanpassingswerken aan de bestaande gebouwen om het groeiend aantal werknemers te kunnen huisvesten. Een functionele, efficiënte en stijlvolle werkplek is belangrijk voor de creativiteit en productiviteit. Onze bedrijfsdynamiek en groeifilosofie biedt kansen aan getalenteerde en gedreven mensen om zich bij Bossuyt verder te ontwikkelen."

Meer informatie: Maesinox | Bossuyt Grootkeukens

Publicatiedatum: