Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationale erkenning voor Dutch Design Week

Martijn Paulen: "Dit is een prachtige kroon op het ontwerp van vele ontwerpers en partners"

Dutch Design Foundation (DDF), organisator van onder andere Dutch Design Week (DDW), is vanaf 2021 onderdeel van de nationale culturele basis infrastructuur, zo maakte de Raad voor Cultuur donderdag bekend in haar advies aan Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. Op Prinsjesdag zal de minister op basis van dit advies haar definitieve besluit bekendmaken. Het is voor het eerst dat DDF deze nationale culturele erkenning krijgt, en daarnaast de eerste keer ooit dat een landelijk design festival als DDW in de culturele basis infrastructuur ondergebracht wordt.De Raad voor Cultuur geeft in zijn advies aan dat DDF een veelzijdig en relevant jaarrond programma organiseert, dat goed is ingebed in de regio met nauwe contacten met overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De raad is positief over DDW, het jaarlijkse negendaagse festival waar de diverse programmaonderdelen uit de koker van DDF bij elkaar komen en daar een groot en divers publiek vinden. Daarnaast wordt de ambitie van de organisatie geloond en wordt bevestigd dat DDW heeft bewezen consequent kwaliteit te leveren en daarbij relevant te zijn voor de sector. Uit het advies blijkt waardering voor de combinatie van een gecureerd en een vrij ingevuld deel van het festival. Daarnaast kijkt de raad ernaar uit dat DDF de nationale en internationale dimensie van het festival de komende jaren nog verder uitbreidt. 

“Wij zijn enorm blij met dit positieve advies,” reageert DDF directeur Martijn Paulen. “We zien dit als een prachtige kroon op het werk van de vele ontwerpers en partners die de afgelopen 19 jaar samen met ons zo hard gewerkt hebben aan DDW. Het vertrouwen dat hiermee wordt uitgesproken in de ontwerpsector zien wij als een bijzonder lichtpunt in deze tijd van transitie waarin ontwerpend denken harder nodig is dan ooit.”

“Ook het vertrouwen in de kwaliteit van onze organisatie is een enorme steun in de rug. Wij ervaren het daarom ook als een grote verantwoordelijkheid om de middelen uiterst zorgvuldig in te zetten voor de ontwerp community door het bieden van een in toenemende mate internationaal podium, het maken van relevante verbindingen voor ontwerpers, het vooruithelpen van talenten en inspireren van bezoekers en potentiële opdrachtgevers.”

Het advies betekent waardering voor de weg die DDF is ingeslagen. De weg waarin ontwerpkwaliteit bovenaan staat, en waarin de ontwerper aantoont een essentiële schakel te zijn in het vinden van antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Dat is ook de ontwerpmentaliteit waar DDW voor staat. Elk jaar in oktober laat DDW het grote publiek kennismaken met deze – en alle andere, nieuwe - vormen van ontwerp. Die ingeslagen weg, wordt nu beloond. 

Meer informatie:
Dutch Design Week
www.ddw.nl 

Publicatiedatum: