Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coronavirus raakt granietgroeves in India

"Het coronavirus heeft wereldwijd invloed op de arbeidsomstandigheden, zowel in Nederland als in India waar wij ons graniet inkopen", laat Karin Koolen namens Arte Responsible Stone Foundation weten. "Ondanks deze moeilijke tijden blijven wij in contact met onze partners in India om samen de Child Labour Free Zone te realiseren en elkaar te helpen in deze uitzonderlijke tijd. De wereld is sinds januari totaal veranderd, toch geven we jullie graag inkijk in de internationale bijeenkomst Taking Next Steps. Niels, Financieel Directeur Arte, was hier op uitnodiging van het ministerie aanwezig om het A.R.T.E. project toe te lichten." 

Eind januari werd Koolen namens Arte uitgenodigd door de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, voor het geven van presentaties en een seminar tijdens de internationale bijeenkomst Taking the Next Steps. "Na een selecte ontbijtbijeenkomst in Leiden werden afspraken gemaakt hoe kinderarbeid verder aangepakt en teruggedrongen kan worden. Tijdens deze ontbijtbijeenkomst waren naast minister Kaag, Nobelprijswinnaar Kalaish Satyarthi, ILO voorzitter Guy Ryder en enkele bedrijven aanwezig."

"In een panel met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Niggie van Werkgelegenheid uit Nigeria heb ik een toelichting gegeven op het A.R.T.E. project in India. In voornoemd project werken we samen met partijen om rondom de groeve van onze leverancier kinderarbeid in India te bestrijden door kinderen educatie te bieden. Niet door scholen te bouwen maar door een mentaliteitsverandering op gang te brengen en sociale controle op te zetten. Ons project wordt ondersteund door een film gemaakt met de RVO, te bekijken via deze link."

"De tweede dag mocht ik samen met Mr. Venkat Reddy van de MV Foundation een break-out sessie invullen als verdere uitwerking van onze ‘Area Based Approach’. Met als vraagstuk hoe NGO’s en bedrijven uit Nederland en India kunnen samenwerken om deze mentaliteitsverandering daadwerkelijk te realiseren."

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: