Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Betrokken fabrikanten, importeurs etc. kunnen zich melden

Unilin wint octrooizaak: 45 bedrijven pleegden inbreuk op vloeren met een kliksysteem

Voor 45 bedrijven wordt het bij voorbaat een hete zomer. De Internationale Handelscommissie (ITC) heeft het IP-bedrijf van Unilin, Mohawk Industries en IVC US, in het gelijk gesteld; 45 bedrijven hebben inbreuk gepleegd op de octrooien 'rigid' en 'foamed core', de vergrendelingssystemen van Unilin. De bestuursrechter heeft dan ook alle 48 claims die Unilin had ingediend bevestigd.

Bart Van der Stockt met de fabriek van Unilin in Wielsbeke.

De commissie is verder een algemeen uitsluitingsbevel aanbevolen voor alle producten die inbreuk maken op dergelijke patentclaims. Daardoor worden alle producten van alle  fabrikanten wereldwijd de Verenigde Staten niet binnengelaten als vast staat dat ze inbreuk maken op de octrooien van Unilin.

In FloorDaily spreekt Bart Van der Stockt, algemeen directeur van Unilins IP-activiteiten, van een belangrijke mijlpaal voor de technologie-licentie-activiteiten van het bedrijf. "Wij zijn ervan overtuigd dat de commissie de aanbevolen algemene uitsluitingsbeschikking zal aannemen, waardoor het voor de tweede keer is dat de ITC een algemene uitsluitingsbeschikking heeft uitgevaardigd om inbreuk op patenten in de portefeuille van Unilin te voorkomen."

Unilin IP nodigt nu al alle fabrikanten, importeurs, distributeurs en  detailhandelaars uit om contact op te nemen (via [email protected]) om een ​​online bijeenkomst te plannen over wat deze beslissing voor hun bedrijf betekent.

Unilin heeft wereldwijd 5000 werknemers in dienst op 20 productievestigingen. Het bedrijf is goed voor een omzet van ruim 1,55 miljard euro.

Interview
In onderstaande video is een interview te beluisteren dat Kemp Harr, uitgever van Floor Focus Magazine, had met Bart Van der Stockt. Samen bepreken ze het recente nieuws dat de rechter van de International Trade Commission heeft beslist in het voordeel van de door Unilin in maart 2019 ingediende octrooi-inbreukzaak en het is zeer waarschijnlijk dat het bedrijf een algemene uitsluitingsbevel zal krijgen. Luister naar het interview en ontdek wat dat betekent voor geïmporteerde vloeren met een kliksysteem.

Reageren: [email protected]