Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wiardi Bosch van Xaralyn:

''Het verbaast me elke dag weer dat er niet meer sfeerhaarden worden verkocht''

De coronacrisis startte gelukkig voor haardenspecialist Xaralyn aan het einde van het seizoen. De vraag vanuit de dealers stortte  compleet in waar de consument de specialist wel via de webshop wist te vinden. Het experiencecenter in Broek op Langedijk heeft juist veel meer bezoekers mogen ontvangen dan normaal.

"Voor Nederland hebben we de schade dus beperkt kunnen houden. Nu komt het merendeel van onze omzet uit de export, hier heeft de crisis ons wel echt zeer gedaan. Pas nu mogen de eerste leveringen weer richting Italiƫ en Spanje."

''Eerlijk gezegd verbaast het mij nog elke dag dat er niet meer sfeerhaarden verkocht worden'', vertelt Wiardi Bosch van Xaralyn. ''Wie je ook vraagt, iedereen is het erover eens dat een sfeerhaard een aanwinst in huis is. We merken zeker in ons experiencecenter dat de consument eigenlijk enorm verbaasd is hoe eenvoudig ze zelf een elektrische of bio-ethanol haard kunnen plaatsen. Veelal pas bij een verhuizing wordt er aan een haard gedacht, als de bouw vertraging oploopt is dat niet goed voor onze omzet.''

Wiardi hoopt ook van de crisis te kunnen leren. ''De combinatie fysieke winkel en webshop geeft de consument vertrouwen. Indien een webshop voldoende (en juiste) informatie geeft versoepeld dit ook het koopproces in de winkel.''

''Op korte termijn verwacht ik nog wel wat omzetverlies, uiteindelijk moeten we van overheidswege allemaal aan een haard zonder schadelijke uitstoot; de markt voor onze haarden kan niet anders dan groeien'', besluit Wiardi.

Meer informatie:
Xaralyn
info@xaralyn.com
www.xaralyn.com