Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissement dreigt voor 2e grootste winkelketen op gebied van woninginrichting in Europa

Zaterdag (16 mei) hebben de vakbonden Force Ouvrière, CGT en CFE-CGC de noodklok geluid, omdat er 30.000 banen op het spel staan als BNP Paribas niet snel met een overbruggingskrediet komt. Het water staat Conforama, naar eigen zeggen de tweede grootste winkelketen op het gebied van woninginrichting in Europa met meer dan 200 winkels in Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Portugal, Luxemburg, Italië en Kroatië, tot aan de lippen.

Conforama deed een beroep op de staat via het Interministerieel Comité voor industriële herstructurering (CIRI) om een ​​door de staat gegarandeerde lening te krijgen, een hulpmiddel dat is ingevoerd voor bedrijven die te lijden hebben onder de gezondheidscrisis. "BNP Paribas onderscheidde zich op 15 mei door niet, zonder enige uitleg, deel te nemen aan een door het CIRI georganiseerde bijeenkomst", meldt Capital.fr.

Geklaagd wordt dat de bank al "sinds het begin van de onderhandelingen ontbreekt en daarnaast niet normale garanties eist. "BNP Paribas lijkt te zijn vergeten dat ze heeft geprofiteerd van staatsgeld voor een redding van meer dan 5 miljard in 2008!", protesteert de vakbond.
Conforama moet binnen een week een lening krijgen anders betekent dit na meer dan 50 jaar het einde van het bedrijf.

Op verzoek van Capital liet een woordvoerder van BNP Paribas het volgende weten: "Hoewel BNP Paribas niet de bank van Conforama Frankrijk is, zijn we onlangs overeengekomen om op verzoek van CIRI deel te nemen aan gesprekken ter ondersteuning van dit dossier, dat al enkele jaren wordt geherstructureerd. Mochten er nieuwe feiten boven tafel komen, dan zal BNP Paribas die onderzoeken. Ten slotte willen we u eraan herinneren dat BNP Paribas meer dan 51.000 EMP-verzoeken heeft verwerkt voor meer dan 12,4 miljard euro." 

Bron: www.capital.fr

Publicatiedatum: