Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fabrikant BKS had deze maand het 40-jarig bestaan willen vieren

Jan van der Starre: "Ook nu het wat rustiger is proberen we onze tijd nuttig te besteden"

De productie van eikenhouten meubelen door de Nederlandse fabrikant BKS draait nog op volle toeren. "Voor de komende zeven weken is de planning vol", laat woordvoerder en salesmanager Jan van der Starre desgevraagd weten. "Daarnaast hebben ook nog voldoende voorraad. Dat geldt ook voor de houtvoorraad. De meeste meubelen produceren we ordergestuurd."

BKS, dat staat voor Brouwers Kwaliteitsmeubelen Staphorst, bestaat deze maand 40 jaar. Het bedrijf heeft een uitgebreide standaardcollectie in huis verschillend in vormgeving en stijl, van strak tot landelijk. Ook beschikt het over een grote maatwerkafdeling, waar iedere meubel volledig op maat en naar wens van de klant gemaakt wordt. 

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houdt ook BKS zich aan de richtlijnen van het RIVM. "Denk hierbij aan het gebruik van desinfectiemiddelen, 1,5 meter afstand houden etc.", legt Jan van der Starre uit. "De werkplekken op kantoor zijn gehalveerd, omdat een aantal personen thuis werkt. Verder hebben we werkplekken op een andere locatie binnen het gebouw gecreëerd.
De productiehal is groot genoeg en ook tijdens de werkzaamheden kan er voldoende afstand gehouden worden. In de kantine zijn de zitplekken meer verspreid zodat er voldoende onderlinge afstand is."

Thuiswerken
De thuiswerkers van BKS maken gebruik van het VPN (Virtueel Particulier Netwerk), waarmee de PC op kantoor inclusief mail en telefoon overgenomen wordt. "Iedereen is dus volledig bereikbaar en kan thuis even goed meewerken als op kantoor. Je mist natuurlijk wel de face-to-face contacten.

Wat voor invloed hebben de door de overheid opgelegde beperkingen op de bedrijfsvoering van BKS Meubelen op de korte en langere termijn?
Jan: "We hebben niet echt te maken met beperkingen, het is meer een aanpassing op onze werkstijl. We houden ons aan de richtlijnen volgens het RIVM. Bij het klantbezoeken houden we bijvoorbeeld rekening met voldoende afstand en hygiëne."               

Verwacht BKS Meubelen een (flinke) terugval in de omzet?
"We houden rekening met een omzetterugval. Op dit moment moeten we die ook incasseren. Mede doordat België tot afgelopen maandag (4 mei) in een lockdown zat. Maar we merken gelukkig ook - omdat we als Nederlandse fabrikant nog volop produceren - dat klanten ons toch weten te vinden."

Hoe ziet BKS Meubelen de (nabije) toekomst?
"De toekomst is toch wat onzeker, omdat niemand weet hoe lang deze periode nog gaat duren. Diverse invloeden spelen hierin een rol. Hoe ontwikkelt zich het consumentenvertrouwen? Is het met een paar maanden weer normaal?"

Hebben jullie nog iets bedacht dat voor een extra omzetimpuls zorgt of gaat zorgen?
"Ook nu het wat rustiger is proberen we onze tijd nuttig te besteden. We zijn volop bezig met het geven van trainingen in Furnplan. Dit kan ook heel goed op afstand gedaan worden. Nu het in de winkels wat rustiger is hebben onze klanten hier ook meer tijd voor. Verder zijn we een nieuwe collectie aan het ontwikkelen. Deze hadden we willen presenteren tijdens de viering van ons 40-jarig jubileum in deze maand mei, maar dit is helaas uitgesteld. We hopen de collectie tijdens de najaarsbeurs in Nieuwegein te presenteren", laat Jan weten.

Meer informatie:
BKS
www.bks-holland.com