Marian de Hek, eigenaresse van het Interieurontwerpbureau Pracht & Praal, kreeg de unieke opdracht van Sjaak Oudakker (eigenaar van het scheepvaart bedrijf Oudcomb) om het interieur van twee nieuw te bouwen containerschepen te ontwerpen. Marian geeft al 10 jaar particuliere en zakelijke interieuradviezen, maar nog nooit eerder heeft ze een schip ingericht. Een schip is continue in beweging en behoeft daardoor andere aanpak. Door de beperkte ruimte op een schip, moet er slimmer met de ruimtes omgegaan worden.

Hoe Marian te werk is gegaan, verschilt niet veel van haar reguliere opdrachten. Het begint allemaal met het inventariseren van de wensen en eisen van de opdrachtgever. Aan de hand daarvan werkt Marian ontwerpen uit. “Na de inventarisatie, maak ik een moodboard welke de sfeer weergeeft. Na de goedkeuring hiervan, ga ik op zoek naar de basiselementen zoals de vloer en de keuken. En vanuit die materialen ga ik kijken wat hierbij past. Wat dit project extra leuk maakte, was dat ik van Sjaak redelijk de vrije hand kreeg”. aldus Marian. “Het is vaak lastig voor klanten om alle ideeën en adviezen te visualiseren. Daarom werk ik samen met een grafisch designer, zij heeft de realistische inzage gemaakt van het ontwerp. Zo zag de opdrachtgever het beoogde eindresultaat”.

Het interieur moest praktisch, tijdloos en stijlvol zijn. Belangrijk daarbij was het ‘thuis gevoel’ voor de vijf opvarenden (twee kapiteins en drie matrozen). Omdat het schip constant in beweging is en het wisselt qua lading, moest hierbij ook rekening gehouden worden met de indeling van het interieur. Een voorbeeld hiervan is de richting van de bedden, maar ook de gekozen materialen. Niets mocht los kunnen trillen.

Het resultaat van deze opdracht is iets waar Marian trots op is. “Als je in het woongedeelte bent, heb je niet het idee dat je op een binnenvaartschip bent. Je waant je in een andere wereld. Dit en het compliment, dat iedereen zich er prettig voelt, is wat mijn werk waardevol maakt!”Marian is lid van de BNS Crisp. Dit is de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten en heeft in 2019 haar 10-jarig bestaan gevierd. Kennis uitwisselen, kruisbestuiven en de verdere ontwikkeling van het vak zijn sleutelwoorden. Voor ruim 300 leden worden zowel on- als ofline informatieve en inspirerende bijeenkomsten en events georganiseerd. Zowel voor nieuwkomers als voor de meer ervaren stylist. De leden vertegenwoordigen gezamenlijk een landelijk dekkend netwerk.

BNS Crisp programmeert binnen de domeinen interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling. Ook is de beroepsvereniging actief als het gaat om het bieden van mooie partnerschappen met vak gerelateerde bedrijven uit de interieur- en groenwereld.  

Meer informatie:
Pracht & Praal
info@prachtenpraal.com 
www.prachtenpraal.com