Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Loïc Willemot van het gelijknamig designbureau:

'Nieuw concept Line zal na deze sombere periode inslaan als een bom'

Loïc Willemot van het gelijknamig designbureau vertelt hoe het coronavirus zijn plannen in de koelkast liet zetten. Met Loïc Willemot Design Studio was hij dit jaar op weg om sinds de oprichting in 2015 het beste jaar ooit te beleven. 2020 begon met de lancering van zijn nieuwe website. "Niet veel later kreeg ik de opdracht om de productontwikkeling op poten te zetten van alle textielproducten, gekoppeld aan de Panamarenkoshop tijdens de Panamarenko Tribute in Campo & Campo in Antwerpen. Naast dit project had ik nog veel lopende projecten in binnen- en buitenland, waaronder de ontwikkeling van enkele nieuwe corporate brandings, een collectie objecten en meubelen voor een project in Oostduinkerke en enkele prototypes voor nieuwe meubelen en objecten voor diverse meubelmerken." "Jammer genoeg heeft het coronavirus mijn jaar een beetje van de baan afgeleid, zoals bij velen het geval is. Sinds de uitbraak liggen alle lopende projecten stil en moet ik een beetje afwachten wat de toekomst brengt, al ben ik er wel van overtuigd dat de toekomst behoorlijk wat mogelijkheden in petto heeft voor mij en mijn zaak."

Loïc hoopt dat de projecten die op dit moment op on hold staan dat deze terug in gang gezet kunnen worden. "Het blijft natuurlijk koffiedik kijken en bang afwachten hoe snel de economie zich zal herstellen." 

"Daarnaast ben ik me ook bewust van de voordelen die de coronacrisis met zich meebrengt. De tijd die we nu onder dwang worden toegeschoven resulteert in nieuwe ontwerpen, ideeën en vooral energie.""We worden genoodzaakt om creatief om te gaan met de situatie en daardoor ga je op zoek naar alternatieven om je business te laten groeien. Mijn inspiratie was nog nooit zo omvangrijk als nu. Ondanks deze barre tijden is het een bijzonder inspiratievolle periode waarbij men veel meer stilstaat bij alles en in mijn geval ook meer inspiratie kan halen uit de alledaagse dingen rondom mij. Een reeks aan nieuwe ontwerpen voor verlichting en meubelen is reeds uit mijn pen, althans computermuis, gerold."

"Daarnaast ben ik ook enthousiast, en een beetje ongeduldig, om de primeur te brengen van mijn nieuw concept: Line. Binnenkort zal ik hier meer over naar buiten brengen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik voor Line een samenwerking heb opgezet met een selectie van de besten binnen het vak. De komst van corona heeft onze lancering aanzienlijk vertraagd, maar we zijn nu alles in gereedheid aan het brengen om het concept te lanceren van zodra de crisis ten einde komt. Het concept zal na deze sombere periode nog meer voet aan wal hebben. Het zal inslaan als een bom in het creatieve landschap, daar ben ik van overtuigd", besluit Loïc.

Meer informatie:
Loïc Willemot Design Studio
www.loicwillemot.com