Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We groeiden al jaren uit ons jasje"

Nederlandse winkelketen verhuist logistieke locatie

Op 20 april heeft winkelbedrijf Dille & Kamille haar logistieke activiteiten verplaatst van Zoetermeer naar Waddinxveen. Het nieuwe distributiecentrum aan de Dirk Verheulweg is een stuk groter, moderner, comfortabeler en vooral duurzamer. Inmiddels is het nieuwe DC in gebruik, tot volle tevredenheid van alle betrokkenen: Dille & Kamille is klaar voor de toekomst
.


"We groeiden al jaren uit ons jasje", verklaart Logistiek manager Jan van der Nagel de noodzaak van verhuizen. "Toen we het DC in Zoetermeer betrokken, hadden we 19 winkels, inmiddels 35. Afgelopen Kerst moesten we al opslagruimte bijhuren en ook onze gewone voorraad werd deels elders opgeslagen. Bovendien is ons oude pand gebouwd in een tijd dat duurzaamheid nog weinig prioriteit had. In Waddinxveen stond dit hoog op onze wensenlijst."

Het nieuwe distributiecentrum is gebouwd volgens de BREEAM criteria (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt o.a. beoordeeld op gezondheid en welzijn, energie, materiaalgebruik, veiligheid en afvalverwerking. Het verdeelcentrum in Waddinxveen kreeg de score 'zeer goed' toegekend.

"In ons nieuwe DC gebruiken we geen gas meer", licht van der Nagel toe. "De ruimte wordt efficiƫnt verwarmd m.b.v. een warmtepomp en vloerverwarming. Binnenkort gaan we zonnecollectoren op het dak plaatsen, de opgeleverde energie wordt hier weer gebruikt. We maken uiteraard gebruik van ledverlichting, die pas aangaan als iemand een ruimte betreedt." Tot slot noemt hij de het vele daglicht als grote verbetering. "Heerlijk voor iedereen die hier werkt.''

Van der Nagel is blij met de vele meters nieuwe ruimte. "We hebben hier ca. 1,75 keer meer vloeroppervlak dan in de oude situatie, bovendien is het pand een stuk hoger. De opslagcapaciteit is van 5200 naar 12500 palletplaatsen gegaan. En er zijn nu 8 docks voor lossen en laden, in plaats van 3 in Zoetermeer."

Meer informatie:
Dille & Kamille
www.dille-kamille.nl 

Publicatiedatum: