Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2-neutraal geproduceerde vloer van Forbo Flooring in nieuw en stijlvol strandhotel

Breddels Architecten heeft in samenwerking met petra kramer architect bna een stijlvol en duurzaam hotel ontworpen op het strand in Castricum. Strandhotel Zoomers is energieneutraal gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. Zo is het hotel gasloos en komt de elektriciteit uit zonnepanelen. Op de vloer een CO2-neutraal geproduceerde Marmoleumvloer van Forbo Flooring. Verder veel hout, glas, maar ook jute en riet. Het hotel bevindt zich naast strandpaviljoen Zoomers van dezelfde eigenaar. Een hotel aan het strand is uniek voor Castricum. Toeristen zat in het kustdorp, maar een verblijfsaccommodatie aan zee, dat was er nog niet. De kamers zijn losjes en niet rechttoe rechtaan naast elkaar geplaatst. Geen saaie hotelgangen ook, maar open plaatsjes tussen de kamers, die allemaal andere afmetingen hebben. Vanuit de ’strandkamer’ kijk je uit op het strand en de zee. De goedkoopste kamer kost 100 euro per nacht. Voor de duurste - waar je met zes man in kunt, inclusief tuin & hot-tub - betaal je 300 euro.


Hotelkamer met een chocolade bruine Forbo vloer.

Duurzaamheid speelde een belangrijke rol in de keuze voor de Marmoleumvloer, maar ook de kleur, uitstraling, het gemakkelijke onderhoud en het 'prettig voor de blote voetengevoel' waren belangrijk. Uiteindelijk werd gekozen voor een Marmoleumvloer uit de Cocao-collectie. Het feit dat in deze vloer cacaoschillen zijn geupcycled, een restproduct uit de cacao-industrie, maakt hem nog een stukje duurzamer. 

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl

Publicatiedatum: