Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische fabrikant komt met meubels voor kleinere ruimtes

Wie een voorliefde heeft voor een woning in de stad, moet het vaak stellen met kleinere ruimtes. De uitdaging is om die beperkte oppervlakte optimaal te benutten zonder in te boeten aan comfort en luxe in het interieur. Naar aanleiding van de laatste ‘kleiner wonen’-trends, toont ook designmerk Ethnicraft dat haar meubels geschikt zijn voor stadsappartementen en minilofts.

Toen architectenbureau DMOA uit Leuven in het hart van de bruisende studentenstad een nieuw loftencomplex ontwikkelde, klopte het aan bij Ethnicraft. Naast 15 woonunits, verwerkte DMOA ook haar eigen hoofdkwartier in het gebouw. Met de inrichting van een appartement met uitzicht op de stad toont Ethnicraft dat haar meubels perfect inzetbaar zijn in kleinere (stads)woningen.



De modulaire N701 bank
Met de N701 kies je zelf hoe je je ruimte inricht. Ethnicrafts modulaire paradepaardje bestaat uit verschillende groottes, gaande van een poef tot een 3-seater. Zit je met vervelende oneven muren en vrees je voor ruimteverlies? De N701 beschikt over twee soorten verbindingsstukken: de klassieke vierkante hoek of de zachte ronde hoek. Speel met de verschillende zetelstukken door ze los van elkaar te gebruiken of combineer ze tot een geheel. Ethnicraft koos in het DMOA-project voor een lichte tint die de miniloft groter doet ogen.

De uitschuifbare Bok tafel 
Familie of vrienden uitnodigen in een klein appartement kan enerzijds gezellig zijn, anderzijds kan het lichte nervositeit opwekken door het tekort aan plaats en comfort. De uitschuifbare Bok tafel brengt daar verandering in en schuift van 4 of 6 zitplaatsen in haar oorspronkelijke formaat (140 cm) naar 10 gastenplekken wanneer ze is uitgeschoven (220 cm). De Osso krukken vullen de feesttafel aan zonder te veel ruimte in te palmen.



Het multifunctionele Studio 

Kleine ruimtes gaan vaak gepaard met weinig opbergruimte. Sorteren en opruimen à la Marie Kondo is dus key. Met het Studio rek levert Ethnicraft niet alleen een strakke opbergkast af maar ook een originele kamerverdeler. Het rek deelt de miniloft op in de leef- en slaapruimte en creeërt daarmee een knus nestje en de nodige privacy. De zwarte teak contrasteert met de gebruikelijke lichte kleuren elders in het appartement en maakt van het rek een statement piece in het interieur.



De DC loungestoel en Céleste bijzettafel
Outdoor meubilair kan je tijdens onze winters maar beter opbergen, alleen is die ruimte er bij kleine woningen vaak niet te vinden. Maar wat als je toch wil genieten van de eerste zonnestralen op je terras? De solide DC loungestoel van Ethnicraft kan je makkelijk van de woonkamer naar het terras meenemen. De Céléste bijzettafel is hierbij de ideale aanvulling en is gemaakt voor zowel binnen als buiten. Kiezen is voor een keer niet verliezen.

Meer informatie:
Ethnicraft
info@ethnicraft.com 
www.ethnicraft.com 

Publicatiedatum: