Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Het uitgelezen moment voor interieurfotografie'

Iedereen in de branche heeft er wel last van, de coronacrisis. Waar de een bij de pakken neer gaat zitten gaat de ander door. Zo ook Dion de Bakker van DdB Fotografische Vormgeving. 

"Om toch interieurs en bedrijven te kunnen fotograferen tref ik uiteraard de bekende voorzorgsmaatregelen. Afstand houden, handen wassen en handschoenen dragen", begint Dion.


Ook vanuit grote hoogte kan Dion fotograferen.

"Om het interieur te fotograferen moet je soms dingen verplaatsen. Vaak is het een stoel, fruitmand of stapeltje boeken. Ontsmetten wat je hebt opgepakt hoort er dan natuurlijk ook bij."

Kantoren hanteren tegenwoordig vaak een clean desk policy, als je zo’n ruimte moet fotograferen hoef je niet veel meer te verzetten volgens Dion. "Juist in deze tijd is het voor bedrijven het uitgelezen moment om hun kantoor te laten fotografen of de afgeronde projecten. werknemers zijn niet op kantoor en klanten willen vaak aanwezig zijn als hun interieur op de foto wordt gezet."


Juist nu de kantoren leeg zijn kan er goed gefotografeerd worden.

Veel veranderd

"Er wordt een economische recessie voorspeld, groter dan de laatste economische crisis. Dat was toen een zware tijd die samen viel met de overgang van analoge fotografie naar digitaal. Voor veel bedrijven was fotografie één van de eerste posten waar op bezuinigd werd aan het begin van de crisis. Inmiddels hadden veel bedrijven een digitale camera waarmee ze zelf fotootjes schoten. Gelukkig is men snel tot inzicht gekomen dat voor een goeie foto meer nodig dan alleen een camera een een goedwillende medewerker." 


Het gaat om het kleinste detail bij interieurfotografie.

Bij interieurfotografie komt meer kijken dan dat mensen denken volgens Dion. "De kleur en structuur van materialen moeten goed en herkenbaar zijn zonder dat de foto plat of levenloos wordt. Gebruik van bestaand licht met eventueel invulling van flitslicht is hierin erg belangrijk. Daarnaast is van belang hoe de scherpte ligt. Normaal ligt gescherpte lijn parallel aan de achterkant van de camera maar in sommige situaties kan het veel mooier zijn om juist de scherpte lijn langs een wand of tafel te leggen ook als die toevallig niet evenwijdig aan de camera ligt." 

Meer informatie:
DdB Fotografische Vormgeving
Groenstraat 8
5071 EC Udenhout
+31 13 511 37 60
info@diondebakker.nl  
www.diondebakker.nl