Groningse interieurontwerper overleden

Naar nu pas bekend is geworden, is vorige week woensdag de Groningse interieurontwerper Henk Vos overleden. RTV Noord spreekt van een Gronings icoon dat niet meer is. Komende donderdag is de uitvaart.

Ontwerper Henk Vos (1939) studeerde interieurarchitectuur aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam. Toen zijn vader in 1963 plotseling overleed, nam de 23-jarige Henk Vos diens meubelmakerij en stoffeerderij over. Deze bouwde hij uit tot een succesvolle interieurwinkel en een toonaangevend interieurinstituut.

De ontwerpen van Henk Vos onderscheiden zich door hun eenvoudige, simpele vormen en strakke lijnen. Kwalitatief hoogstaand en van een tijdloze schoonheid. Topdesigner Henk Vos heeft diverse topontwerpen op zijn naam staan van onder andere Gelderland en Linteloo, zoals designklassieker Gelderland 4800.

Tot 2006 leidde Henk Vos samen met zijn familie het familiebedrijf dat bekend staat als Vos Interieur. De ontwerpstudio en de winkel worden nu gerund door zijn zonen Marco en Bart Vos. En zoon Roderick Vos ontwerpt sinds 2004 samen met zijn vrouw Claire Vos-Teeuwen vanuit zijn studio gevestigd in Heusden-Vesting.

Bron: Cilo

Meer informatie is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven