'Er is geconcludeerd dat het een nogal kleurrijk seizoen zal worden'

Pantone presenteert tien belangrijkste trendkleuren voor 2020-2021

Vooruitlopend op de New York Fashion Week heeft trendanalysebedrijf Pantone de tien belangrijkste trendkleuren voor 2020-2021 geproduceerd. Er is geconcludeerd dat het een nogal kleurrijk seizoen zal worden, waar kleurrijke favorieten worden gecombineerd met klassieke. Het resultaat is een palet van frisse tinten. De kaart is ontworpen voor de mode-industrie, maar zoals altijd gaan mode en interieur hand in hand.

Pantone wil een rijk kleurengamma aanbieden dat zowel tijdloos als opvallend is. Er is een element van 'less is more', iets dat steeds belangrijker wordt voor consumenten die waarde en functionaliteit voorop willen stellen. Het palet is vereenvoudigd en bruikbaar en heeft de voorwaarden om langer dan 2021 mee te gaan. Het zal een verdere ontwikkeling zijn van het idee om het milieu te beschermen door bijvoorbeeld klassieke kleuren te hebben voor grotere, zwaardere meubels die lang mee kunnen gaan. Om de klassieke favorieten meer trendy te maken, kunnen ze gecombineerd worden met andere geverfde muren, stoffen, gordijnen en kussens.

Een paar van de kleuren hebben een 70-er jaren kleur, toen zwart en wit niet zo gewoon waren als tegenwoordig. Om bijvoorbeeld te combineren met oranje en bordeaux. Het is afwachten of er in de loop van de tijd meer van de jaren '70 een trend wordt.

Bron: Inredningsnyheter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven