Ben van Elk van producent en groothandel Dekker Zevenhuizen:

"Sluiting keuken- en sanitairwinkels geeft tijdelijke dip, maar kan de economie hebben"

Evenals bij veel andere Nederlandse bedrijven loopt het werk bij Dekker Zevenhuizen, ondanks alle perikelen rond het coronavirus, nog redelijk goed door. Volgens woordvoerder Ben van Elk heeft de producent en groothandel de meeste producten nog op voorraad. "We voorzien nog geen problemen. Alleen componenten voor onze gekleurde PVD kranen zijn in enkele modellen op. De productie is bij onze toeleveranciers echter weer op gang en we verwachten binnen twee weken weer voorraad te hebben." 

Hoe het ook zij, Ben rekent sowieso op een goede afloop, ook al sluiten nu verschillende keuken- en sanitairwinkels hun deuren. "Dat zal een dip gaan geven, maar als we binnen enkele maanden de situatie in Nederland onder controle hebben en er geen bedrijven omvallen en ontslagen vallen, dan kan de economie deze tijdelijke dip prima hebben." 

Dekker Zevenhuizen BV is een groothandel in accessoires voor de keuken en badkamer. Op het gebied van keukeninrichting biedt het bedrijf alles dat nodig is: naast verschillende materialen maatwerkbladen zijn dat (gewone) kranen, Selsiuz kokendwaterkranen, verlichting, afvalsorteersystemen, achterwandsystemen, spoelbakken enz. Kortom alles, behalve apparatuur en keukenkastjes. Ook voor de badkamer heeft het bedrijf een totaalassortiment.

Het familiebedrijf is verder specialist en marktleider in het bewerken van hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen voor de keuken en badkamer. Ondanks de crisis vliegen er nog steeds wekelijks duizenden de fabriek uit.

DTC gesloten
Om het coronavirus in te dammen heeft Dekker ook de bekende maatregelen getroffen zoals die door het RIVM zijn geadviseerd. Medewerkers van de kantoren werken zoveel mogelijk vanuit huis. De buitendienst bezoekt geen klanten en is mobiel bereikbaar. De servicemonteurs leggen alleen in strikt noodzakelijke situaties een bezoek af in overleg met de klant. Verder heeft het bedrijf voor uitgaande en inkomende goederen als wel interne logistieke bewegingen een protocol opgesteld. Er wordt gewerkt met corridors om fysieke contacten tot een minimum te beperken. Ook is tijdelijk niet meer mogelijk om orders (werkbladen en accessoires) af te halen. Tevens zijn de terreinen en gebouwen afgesloten voor bezoek van buiten en is het Dekker Trend Centre (DTC) gesloten. Voor de magazijnen en fabrieken zijn er afzonderlijke protocollen van kracht om ook hier het fysieke contact tot een minimum te beperken.

Het Dekker Trend Centre (DTC), dat inspeelt op de behoefte om trends en materialen te kunnen zien, voelen en ervaren, is gesloten

Leveringen
"Voor wat betreft de situatie met betrekking tot de leveringen blijkt uit een inventarisatie van onze veiligheidsvoorraden en onze toeleveranciers dat op dit moment nog geen problemen te verwachten zijn", laat directeur Leo van der Velde weten. "Gelukkig verwachten we ten aanzien van de leveringen van maatwerkbladen dan ook geen problemen. Met enkele componenten vanuit China hebben wij problemen, waardoor een aantal PVD kranen niet leverbaar zijn. In de Italiaanse fabrieken van onze toeleveranciers wordt vooralsnog gewoon geproduceerd en zijn er op dit moment ook geen leverproblemen.
Hoe de situatie zich ontwikkelt ten aanzien van bijvoorbeeld internationaal transport is op dit moment niet te voorspellen. Maar vooralsnog is dat vanuit onze leveranciers en naar onze klanten toegestaan." 

Wat voor invloed hebben de door de overheid opgelegde beperkingen op de bedrijfsvoering van Dekker Zevenhuizen op de korte en langere termijn?
Woordvoerder Ben van Elk: "De Nederlandse maatregelen hebben weinig negatief effect op de bedrijfsvoering. Natuurlijk zijn de servicebezoeken bij consumenten uitgesteld, maar dit wordt door de markt als logisch ervaren en heeft weinig effect op de verdere bedrijfsvoering. Maatregelen in het buitenland met lockdown zullen wel grote effecten hebben. Wanneer keukenfabrieken sluiten en geen keukens meer leveren of transport niet meer toegestaan is, zal alles opschuiven."

Verwacht Dekker Zevenhuizen een terugval in de omzet?
Ben: "Die verwachten wij zeker, maar afhankelijk van hoe lang dit gaat duren."

In het DTC wordt de klant ondergedompeld in de keuken- en badkamertrends van dit moment.

Hoe ziet Dekker Zevenhuizen de (nabije) toekomst?
"Hopelijk blijft het bij deze maatregelen en krijgen we niet een complete lockdown. Zolang toeleveringen blijven en uitleveringen kunnen plaatsvinden, voorzien we voor de korte termijn geen grote problemen. Voor de toekomst zal het zeker effecten hebben op de omzet. Je ziet nu al dat bijvoorbeeld huizenverkopen stagneren en sommigen keuken- en sanitairwinkels hun deuren (tijdelijk) sluiten. Dat zal een dip gaan geven, maar als we binnen enkele maanden de situatie in Nederland onder controle hebben en er geen bedrijven omvallen en ontslagen vallen, dan kan de economie deze tijdelijke dip prima hebben." 

Meer informatie:
Dekker Zevenhuizen
Nijverheidscentrum 2
2761 JP Zevenhuizen
www.dekkerzevenhuizen.nl
info@dznet.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven