Keramische tegelspecialist doneert € 300.000

Na Italië, is Spanje het grootst getroffen land in Europa waar al duizenden mensen besmet zijn met het coronavirus. Het land is momenteel in volledige 'lock down'. Spaanse ondernemers dragen op hun eigen manier hun steentje bij om deze wereldwijde crisis tegen te gaan en de economie draaiende te houden.

Zo ook de Spaanse keramische tegelspecialist Neolith. Volgens een Spaanse krant heeft het bedrijf € 300.000 gedoneerd aan lokale ziekenhuizen. “Vanwege de gezondheidscrisis die het hele land treft, gaan we als Neolith-groep de strijd aan met het virus en schenken we  € 300.000 aan drie ziekenhuizen van Castellón: het Algemeen Universitair Ziekenhuis, het Provinciaal Ziekenhuis en het La Plana Universitair Ziekenhuis in de provincie”.Het bedrijf is gevestigd in Almassora, waar momenteel meer dan 500 mensen werken. Ze verzekeren ook dat "met deze economische bijdrage, evenals met een reeks preventieve maatregelen die in de fabriek en in kantoren worden geïmplementeerd volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid", de firma Castellón van plan is "deze uitzonderlijke staat het hoofd te bieden door onze inzet te tonen om te beschermen onze medewerkers, hun families en de gemeenschap waar we wonen en werken.”

Ten slotte doet Neolith een "oproep aan de hele gemeenschap om zich burgerlijk en verantwoordelijk te gedragen in het licht van deze buitengewone situatie, zodat we samen de pandemie van Coronavirus in Spanje zo snel mogelijk kunnen overwinnen".

Bron: El Periodico Mediterraneo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven