De impact van kunst in een interieur

Afgelopen jaren zijn er verschillende wetenschappelijke artikelen geschreven over de impact van kunst op het welzijn van de mens. Uit deze artikelen blijkt keer op keer dat kunst, mits met zorg toegepast voor de betreffende doelgroep, een stress verlagend en welzijns verhogend effect kan hebben op patiënten en bezoekers van zorginstellingen. Met name wachtruimtes en gangen zijn bij uitstek geschikt om het gemoed van mensen positief te beïnvloeden. En dat geldt nog meer voor natuur gerelateerde en op de natuur geïnspireerde kunst.

Mensen die betrokken zijn bij de inrichting van zorginstellingen gaan steeds vaker kunst toepassen om een prettige atmosfeer te creëren waarin patiënten meer op hun gemak worden gesteld. Tegelijkertijd is het ook fijner werken in dergelijke ruimtes


Kunst van Daniëlle van Herk in de wachtruimte.

Daniëlle van Herk is een kunstenaar die de natuur vertaald naar abstracte schilderijen. Ze vindt uitdaging in het onderzoeken van kleuren en de toepassing van de verf; dekkend of juist transparant, pasteus of sterk verdund. Om de verf aan te brengen gebruikt ze onder andere paletmessen, linialen, sponzen, vingers en doeken.
Ze werkt zowel op grote doeken als op papier of hout. Haar werk is momenteel transparanter en ritmischer.
Maar altijd dynamisch en krachtig. Ze werkt graag abstract en figuratief en probeert daarbij de grens tussen beiden op te zoeken. Daarmee wil ze de kijker uitnodigen om de sfeer en lagen in haar werk te ontdekken en daarbij hun eigen gevoel en fantasie de ruimte te geven.

Het grootste compliment voor haar is als de kijker steeds nieuwe elementen ontdekt en als het ware in het schilderij wordt gezogen.Inspiratie komt via haar ongefilterde gevoeligheid en oog voor detail en sfeer. Het is altijd aanwezig in haar wereld. De fotocamera is daarbij een belangrijk hulpmiddel om momenten vast te leggen die ze later weer omzet op doek. Tijdens wandelingen met haar hond legt ze sferen en details in de natuur vast. Deze komen later bewust, maar ook onbewust in haar schilderijen terug.

Meer informatie:
Daniëlle van Herk
www.daniellevanherk.nl 
danielle@stijlcompagnie.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven