Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Architect voorziet woning van vliegende tafel

De Franse architect Charlotte Perriand heeft het skigebied Les Arcs 1800 oorspronkelijk in de jaren zestig ontworpen. Het is een klassiek voorbeeld van modernistische Alpine architectuur, die wintersport- en vrijetijdsactiviteiten voor het publiek toegankelijk maakte. Voor hun nieuwste project heeft het team van Coudamy een van de appartementen zorgvuldig geconserveerd en opgeknapt, waarbij ruimtebesparende strategieën in de compacte studio van 19 m² zijn toegepast.

De oorspronkelijke indeling van de studio is behouden door Coudamy. Het ontwerpteam heeft de ruimte nieuw leven ingeblazen met de creatie van een 'vliegende tafel'. Zoals de naam al doet vermoeden, is de radicale uitvinding uitgerust met een systeem van katrollen, die de tafel naar het dubbelhoge plafond tillen wanneer het niet in gebruik is. Bovendien is de tafel bedekt met een doorschijnend oppervlak dat, wanneer het verhoogd is, een diffuus licht creëert.

De meubelstukken die door Coudamy zijn geïntroduceerd, zijn ontworpen rond een pure en eenvoudige geometrie. Op deze manier gaan de toevoegingen een gedurfde dialoog aan met de modernistische stijl van Perriand. De mezzanine is ook geoptimaliseerd met een gesloten tweepersoonsbed en een aangepaste opslageenheid. Over het algemeen is het project, dat in december 2019 werd voltooid, bedoeld om meer opslag en meer veelzijdigheid te bieden aan een klassiek architectuurwerk.

Meer informatie:
Coudamy
www.coudamyarchitectures.com

Publicatiedatum: