Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Kleppe van Hebeta BV uit Genemuiden:

"Onze omzet is sterk gegroeid nadat we ook pvc-vloeren gingen verkopen"

Het is bijna 45 jaar geleden dat wijlen Henk Beens het bedrijf Hebeta BV oprichtte. De naam is een samenvoegsel van de eerste twee letters van Henk Beens Tapijt, maar volgens Johan Kleppe staat het ook voor Het Betere Tapijt... De Scherpenissenaar maakte drie jaar geleden de overstap van Woonboulevard Poortvliet, na daar liefst 27 jaar werkzaam te zijn geweest, naar genoemde groothandel in Genemuiden. Toeval of niet, Hebeta maakt sinds een paar jaar een stormachtige groei door. "We wisten wat de markt vroeg, staan dicht bij onze klanten, maar dat we qua omzet zo hard zouden groeien, hadden we niet verwacht", zegt Johan, die het succes vooral toedicht aan de verkoop van pvc vloeren. "Tot twee jaar geleden verkochten we alleen tapijt en laminaat", geeft hij aan. "De omzet is sterk gegroeid nadat we ook pvc-vloeren in ons assortiment opnamen. We scoren vooral met de matte collectie."

Hebeta is een groothandel in (project)tapijt, pvc vloeren, laminaat en toebehoren. Het bedrijf is eigendom van Gerrit Beens (zoon van Henk) en zijn neef Hans Vinke. "Zij zijn de kartrekkers", vertelt Johan. Zelf is hij ook heel breed betrokken bij het bedrijf. "We doen alles zelf. Om een voorbeeld te geven: het design en de productie van de PVC-vloeren hebben we volledig in eigen hand. Omdat ik veel onderweg zit en al mijn klanten goed ken, weet ik precies was ze graag in hun winkel willen hebben. Dat werkt als een trein."

Rollen tapijt
De eerste tientallen jaren van Hebeta bestond vooral uit de verkoop van rollen tapijt. "Elke week ging men klanten langs met als doel om zoveel mogelijk rollen te verkopen. Op een gegeven moment gingen die de winkel uit. Het is nog maar acht jaar geleden dat we met collecties zijn begonnen. Voorheen waren we goed in de snellere, goedkopere markt. Intussen zijn we vooral - ik denk voor zeker 80% - actief in het midden- en hoogsegment." 



Bij Hebeta werken inmiddels 11 mensen. Acht jaar geleden waren dat er nog vier. De groei is vooral te danken aan de pvc vloeren. "We begonnen twee jaar geleden met 11 pvc-kleuren", gaat Johan verder. "Intussen is er al keuze uit 40 verschillende dessins. We mixen ook kleuren. Ooit als proef begonnen, intussen is het een groot succes, waarbij het 'gerookte eiken effect' een van de meest verkochte vloeren is."



Hebeta heeft net als elk ander bedrijf in de gaten dat het voortdurend aan de weg moet timmeren. "Vanaf dit jaar leggen we meer de focus op architecten. We hebben vooral puur Hollandse, matte vloeren in ons assortiment. Er kwam een stylist op de beurs die alleen met natuurlijke producten werkt, maar na ons product te hebben gezien zei ze: dit lijkt wel echt hout, dat kunnen wij verkopen. Intussen zijn we zover met onze collectie Montinique pvc vloeren dat je niet kunt zien of het hout of pvc is. De blanke, naturel eiken vloeren zijn niet aan te slepen.
We hebben nu mooie voorraden opgebouwd, waardoor we ook de projectmarkt op kunnen. En als je eenmaal het vertrouwen geniet van een klant, dan kan het hard gaan", weet Johan uit eigen ervaring.

Nuchterheid
Bij Hebeta staan nuchterheid op één. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat vooral. "En we houden van korte lijntjes, willen dicht bij de klant blijven staan. Service en kwaliteit, dat zijn onze speerpunten. We hebben geen eigen fabriek, maar werken nauw samen met een Duitse fabrikant. Of wij ook last hebben van het coronavirus? Ik weet dat fabrieken van Chinese toeleveranciers stilliggen en hoogstwaarschijnlijk pas vanaf half maart weer op kunnen starten. Als het moet, kunnen we uitwijken naar andere producenten. Maar we hebben nog voldoende voorraad. Uit ervaring weten we dat je geen bestelling vlak na het Chinese Nieuwjaar moet doen. Wat dan is de kwaliteit vaak minder. Vandaar dat onze magazijnen nu vol liggen."


Op InCoDa 2019 was het team van Hebeta er met (v.l.n.r.) Harry Weij, Johan Kleppe, Gerrit Beens en Hans Vinke.

"Waar we over tien jaar willen staan? Dat we als Hebeta een naam hebben opgebouwd die bij iedere winkelier bekend is. Dat als de naam Montinique valt iedereen gelijk weet wat er bedoeld wordt en de winkelier het product ook verkoopt aan klanten.
Het staat vast dat we willen groeien, maar we willen groot worden door klein te blijven. We blijven dicht bij de klant blijven staan. Als verkoper doe ik alles zelf, ook de inkoop. Ik spar voortdurend met mijn klanten. Daardoor lever je producten af waar de klant zelf om vraagt. Dat is het mooie ervan", besluit Johan.

Meer informatie:
Hebeta BV
Nijverheidstraat 43
8281 JD Genemuiden
tel. 038 - 385 52 34
info@hebeta.nl
www.hebeta.nl