Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woninginrichters blijven het goed doen

Woninginrichters hebben een topjaar achter de rug. In het afgelopen jaar verscheen het ene na het andere positieve bericht. Ook vandaag weer. Uit cijfers van het CBS blijkt dat consumenten n oktober 1,7 procent meer besteed hebben dan in oktober 2018. De groei is wel iets kleiner dan in de voorgaande maand. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie in december minder gunstig dan in oktober.

Meubelen van Saunaco (architectural furniture), producent van moderne designmeubelen en toeleverancier voor de meubelindustrie

Consumenten hebben in oktober 3,6 procent meer besteed aan duurzame goederen. Ze gaven vooral meer uit aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten, aldus het CBS.

Vorige week meldde het CBS dat de detailhandel in oktober 3,9 procent meer heeft omgezet dan in oktober 2018. Het verkoopvolume was 2,5 procent hoger. Ook deze cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de consumptie in de consumptieradar. De consumptie door huishoudens hangt onder meer samen met de verwachtingen van consumenten, de situatie op de arbeidsmarkt en de ontwikkeling van hun vermogen. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de consumptie door huishoudens, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de consumptie.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in december minder gunstig dan in oktober. De verwachting van consumenten over de toekomstige ontwikkeling van de werkloosheid was negatiever en ondernemers in de industrie waren ook minder positief over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun bedrijf.

Publicatiedatum: