Om het nieuwe decennium in te luiden met een keuken die esthetiek en functionaliteit combineert identificeert het Italiaanse Bertazzoni een aantal ontwerptips op basis van de belangrijkste ontwerptrends van volgend jaar.

Total Black is een van de musts in de keukeninrichtingstijl van 2020. De speciale Bertazzoni-afwerkingen zoals Carbon en Nero Décor geven een sterk karakter aan ingebouwde ovens, terwijl mat zwart en het zwarte glas van de kookplaten de 2020-keuken verfraaien met delicate details. De keukenonderdelen verkrijgbaar in drie esthetische series: Professional Series, Modern Series en Heritage Series, elk met een donkere variant en een eigen onderscheidend karakter.De keukens van het nieuwe decennium zullen steeds vaker twee schijnbaar verre concepten combineren: esthetiek en bruikbaarheid. In de ontwerpfase is het altijd raadzaam om rekening te houden met de functies die typerend zijn voor de keukenruimte: opslag, wassen en koken. Elk apparaat van de keuken is ontworpen om perfect te integreren in het ontwerp van elke keuken en leent zich voor elk type configuratie.

De ideale keuken van 2020 onderscheidt zich door zijn open configuraties met centraal eiland, ten gunste van een steeds vloeiendere en multifunctionele ruimte, in directe verbinding met de woonkamer.

De inductiekookplaten met geïntegreerde Bertazzoni-kap maken het ontwerp van de eilandindeling mogelijk, wat zorgt voor gebruiksgemak en eenvoudige reiniging. De filters en motoren van deze apparaten zijn perfect in het plan geïntegreerd, zodat hun uiterlijk identiek is aan dat van een normale inductiekookplaat. Verkrijgbaar met het aanzuigrooster in het midden van de kookplaat of met een dunne intrekbare kap aan de achterkant die wordt bediend via een touchscreen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een traditionele oplossing biedt Bertazzoni een reeks afzuigkappen met een functioneel, elegant en modern ontwerp dankzij de onnavolgbare combinatie van Italiaans ontwerp en Bertazzoni-engineering.

De nieuwe Bertazzoni inbouwovens in de Total Steam-variant zorgen voor de beste kookresultaten met behoud van de nutritionele eigenschappen van voedsel dankzij het innovatieve stoominjectiesysteem. Het waterreservoir voor het koken met stoom is verborgen achter het bedieningspaneel van de oven, waardoor het laden eenvoudig en praktisch is zonder de ovendeur te openen en het koken dan te onderbreken. Onder de 11 functies is er de nieuwe slimme interface Bertazzoni Assistant waarmee  er aangepaste kookprogramma’s voor het recept kunnen worden ingesteld.

In het nieuwe decennium ligt de focus van het ontwerp op materiële effecten met toenemende interesse in kostbare en verfijnde afwerkingen. Het ontwerp van Bertazzoni onderscheidt zich door de combinatie van industriële productiemethoden en precisie-engineeringvaardigheden met de toegevoegde waarde van de knowhow. Met de Bertazzoni kan de keukenomgeving worden aangepast met fijne afwerkingen in twee metalen varianten: koper en zink. Geïnspireerd door de technieken van Italiaanse metallurgische ambachtslieden, worden deze afwerkingen met de hand afgewerkt volgens traditionele methoden.

www.bertazzoni.com